ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ(6-7 μεγ. μερίδες)

 

1500 γρ χοιρινό ψαχνό από σπάλα και κομματάκια από καθαρό λίπος

3 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες

2 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες

2 κονσέρβες μανιτάρια ολόκληρα( συνολικά 500 γρ)

2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες

1 ποτήρι κόκκινο ημίγλυκο κρασί

1 κονσέρβα ντοματάκια περασμένα από το μούλτι

1 φρέσκια ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους

2 κουταλιές σούπας πελτές ντομάτας

άσπρο, μαύρο και κόκκινο πιπέρι

Μπούκοβο για πιο καυτερή γεύση (προαιρετικά)

αλάτι

1 κύβο κρέατος

300 γρ γραβιέρα Σάμου σε κυβάκια

Καλαμποκέλαιο

 

Κόψτε το κρέας σε κύβους.

 Σωτάρετε και ρίξτε τα 3 πιπέρια.

 Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαραθούν….

 ..Τις πιπεριές……

 …Τα μανιτάρια ολόκληρα….

 Σβήστε με το κρασί.

 Προσθέστε τα ντοματάκια, την ντομάτα και τον πελτέ μαζί με το κύβο..

Συμπληρώστε αλάτι (αν χρειάζεται)και νερό( να σκεπαστεί το κρέας)..

Βάλτε να πάρει μια βράση και μεταφέρτε το στον φούρνο στους 250C.

Αφήστε το να πιει τα υγρά του και να μελώσει η σάλτσα.

Τελευταία στιγμή προσθέστε τα κυβάκια γραβιέρας και βάλτε ξανά στον φούρνο να λιώσουν.

 Σερβίρετε μαζί με σαμιώτικα κρασιά…Και Καλή σας Όρεξη!!

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..

ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

 

 

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια -Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON