ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΣΑΛΤΣΑ
300 γρ κέτσαπ
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
πιπέρι
αλάτι ( με προσοχή : εξαρτάται πόσο αλμυρό είναι το τυρί που θα βάλετε)
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2-3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο περασμένες από πρέσα
Βάζετε όλα τα υλικά μέσα σε μπώλ και ανακατεύετε.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
1 κιλό αλεύρι σκληρό μπορεί και παραπάνω
20 γρ μαγιά ξηρή η 15 γρ μαγιά νωπή
400 γρ περίπου νερό
αλάτι, λίγο λάδι και ζάχαρη
Η δοσολογία τής ζύμης είναι διπλή δόση.
Αν δεν την χρησιμοποιήσετε απλά βάλτε την στην κατάψυξη τυλιγμένη σε διάφανη μεμβράνη..
Βάλτε στον μπώλ του μίξερ το αλεύρι.Διαλύστε την μαγιά με λίγο ζεστό νερό (όχι καυτό) και το λάδι.
Κάντε μια γούβα και ρίξτε στην μέσα το μείγμα της μαγιάς .
Βάλτε το εξάρτημα του ζυμωτηρίου και αρχίστε το ζύμωμα.
Προσθέστε λίγο αλεύρι ακόμα αν χρειάζεται..
Χωρίστε την ζύμη σε 2 κομμάτια και αφήστε τα να ξεκουραστούν για 30 λεπτά περίπου…
Ανοίξτε το φύλλο για την Πίτσα σας σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια.
Λαδώστε ένα μεγάλο ταψί και στρώστε το φύλλο. Τρυπήστε το με πηρούνι..
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (200 C)για 15 λεπτά περίπου .
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
3 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
1 κονσέρβα κομμένα μανιτάρια
15 φέτες ζαμπόν
25 φέτες μαλακό τυρί γκούντα
Μπέικον, λουκάνικα ( προαιρετικά)
Στρώστε την σάλτσα με μια κουτάλα πάνω στην ζύμη…
Βάλτε από πάνω το μισό τυρί.(εμείς το κόψαμε σε τρίγωνα).
Συνεχίστε με το ζαμπόν..
Τελειώστε με τις πιπεριές .. Βάλτε από πάνω το υπόλοιπο τυρί.
Ψήστε περίπου για 20 -25 λεπτά στους 200 C όσο χρειάζεται για να λιώσει το τυρί και να
ψηθεί η πίτσα από κάτω..
Καλή σας όρεξη!!
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)