ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΚΕΙΚ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
1 φλυτζάνι βούτυρο μαλακό ( σε θερμοκρασία δωματίου)
2 φλυτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια κοφτά μπαίκιν πάουντερ
μισό κουταλάκι αλάτι
1 φλυτζάνι γάλα
4 βανιλέτες
Χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180C .
Βουτυρώστε και αλευρώστε την φόρμα σας.
Προσθέστε ένα ένα τα αυγά. Ρίξτε τις βανίλιες.
Ανακατέψτε το αλεύρι,το μπαίκιν και το αλάτι σε ένα σκεύος.
Αρχίστε να ρίχνετε διαδοχικά το μείγμα των αλεύρων με το γάλα μέσα στον κάδο του μίξερ.
Βάλτε το μείγμα στην φόρμα και ψήστε για μια ώρα περίπου..
Αναποδογυρίστε σε πιατέλα για να κρυώσει..
Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη αν θέλετε η αλείψτε το κέικ με σοκολάτα γκανάς..
Εμείς κάναμε 2 δόσεις κέικ για να σας δείξουμε πως με την βασική ζύμη μπορείτε
να κάνετε αρκετές παραλλαγές κέικ κάθε φορά.
Δεν χρειάζεται να ψάχνετε για διαφορετικές συνταγές ..
Χρησιμοποιήστε μια βασική ζύμη και αλλάζοντας
κάποια συστατικά θα έχετε ένα καινούργιο κέικ κάθε φορά.
ΚΕΙΚ ΦΡΟΥΤΩΝ
λίγο αλεύρι
μισό φλυτζανι κόντιτα
Κόβετε τα κόντιτα σε κομματάκια.Τα αλευρώνετε.
Τα βάζετε μέσα στο κέικ(στην φόρμα),και ψήνετε κανονικά..
ΚΕΙΚ ΒΑΝΙΛΙΑ -ΚΑΚΑΟ & ΚΕΙΚ ΜΑΡΜΠΕ
4 κουταλιές κακάο
2 κουταλιές γάλα
Βάζετε σχεδόν όλο το μείγμα μέσα στην αλευρωμένη φόρμα σας ..
Αφήνετε περίπου ένα φλυτζάνι και κάτι μέσα στο μίξερ.
Ρίχνετε μέσα το κακάο και το γάλα και χτυπάτε να διαλυθούν..
Με ένα κουτάλι βάζετε το μείγμα του κακάο γύρω γύρω στην φόρμα και
αν θέλετε το πιέζετε να πάει και πιο μέσα( κέικ μαρμπέ) .
Ψήνετε κανονικά.
ΚΕΙΚ ΣΤΑΦΙΔΑΣ
1 φλυτζάνι σταφίδες σουλτανίνα
1/2 φλυτζανιού κονιάκ.
Ζεστάνετε το κονιάκ μέσα σε ένα κατσαρολάκι.
Βγάλτε το από την φωτιά.
Βάλτε τις σταφίδες μέσα να μουλιάσουν και να φουσκώσουν .
Αλευρώστε τες και βάλτε τις μέσα στο μείγμα (κατευθείαν στην φόρμα σας).
ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ένα φλυτζανι κακάο σκόνη
Αφαιρέστε από την δόση του αλευριού ένα φλυτζανι αλεύρι και
προσθέστε αντί αυτού ίση ποσότητα κακάο.
ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
μισό φλυτζανι χυμό πορτοκάλι
Αντί για ένα φλυτζανι γάλα βάλτε μισό φλυτζάνι γάλα και
μισό φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι συν το ξύσμα.
ΚΕΙΚ ΜΟΚΑ
ένα φλυτζανι κακάο σκόνη
2 φακελάκια νεσκαφέ.
Αφαιρέστε από την δόση του αλευριού ένα φλυτζανι αλεύρι και
προσθέστε αντί αυτού ίση ποσότητα κακάο συν το νεσκαφέ.
ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
ξύσμα από ένα λεμόνι
4 κουταλιές χυμό λεμόνι η 2 κουταλάκια εσάνς λεμονιού.
Bάλτε τον χυμό μέσα στο γάλα συν το ξύσμα και προσθέστε το στην ζύμη σας.
Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε να κάνετε την ζωή σας ευκολότερη..
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
Προσωπικά σας ευχαριστώ πολύ! Υπέροχες συνταγές!!!
ευχαριστουυμε για τα καλα σας λογια … Ναστε καλα να μαγειρευετε..