ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες ψημένες στο φούρνο και ξεφλουδισμένες
μισό φλιτζάνι τσαγιού λάδι
3 κουταλιές άσπρο ξύδι
αλάτι και πιπέρι
2-3 σκελίδες σκόρδο
2-3 πιπεριές Φλωρίνης (κέρατα)ψημένες στο φούρνο , ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180 C)τις μελιτζάνες ολόκληρες μέχρι να μαλακώσουν
και τις ξεφλουδίζουμε.
Κάνουμε το ίδιο και για τις πιπεριές Φλωρίνης .
Μετά τις ψιλοκόβουμε (αφού αφαιρέσουμε τα σπόρια τους).
Χτυπάμε στο μπλέντερ το λάδι, το σκόρδο, το ξύδι.
Προσθέτουμε λίγες λίγες τις μελιτζάνες .
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπώλ και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες
πιπεριές Φλωρίνης ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
Τελειώνουμε την παρουσίαση βάζοντας από πάνω ροδέλες
από ωμή πιπεριά Φλωρίνης.
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ…….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια -Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)