ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 μέτρια κόκκινη κολοκύθα
1 κιλό κρούστα ( εγώ χρησιμοποιώ πάντα Κανάκη )
2 μεγάλα κρεμμύδια περασμένα στο μούλτι
2-3 κουταλιές ζάχαρη ( και παραπάνω ανάλογα ότι ταιριάζει στην δικιά σας γεύση και πόσο γλυκιά είναι η κολοκύθα σας )
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Λίγο πιπέρι
Λίγο ηλιέλαιο ( για το άλειμμα η αν τα τηγανίσουμε )
Τριμμένο τυρί η ζάχαρη για το πασπάλισμα
Κόβουμε την κολοκύθα στα δυο . Αφαιρούμε τα σπόρια και τα < μαλλιά > της.
Την βάζουμε στον φούρνο(αέρα) στους 150 βαθμούς για 2 ώρες περίπου να ψηθεί και να πιει τα υγρά της.
Κατόπιν αφαιρούμε την ψίχα με μια κουτάλα.Την βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσει για 24 ώρες.
Σε μεγάλο σκεύος ( αντικολλητική κατσαρόλα η βαθύ τηγάνι) σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε την στραγγισμένη κολοκύθα ,την κανέλα, την ζάχαρη και το πιπέρι .
Σε σιγανή φωτιά γυρίζουμε και ξαναγυρίζουμε το μείγμα μέχρι να πιει τα υγρά που θα βγάλει.
Η κολοκύθα μας αποκτά ομοιόμορφη υφή και αλλάζει χρώμα( σκουραίνει).
Κόβουμε την κρούστα κατά πλάτος .
Στρώνουμε μια γραμμή κολοκύθι λίγο πιο μέσα από την άκρη τής κρούστας ( όχι πολύ- πάχος σαν δάκτυλο) .
Γεμίζουμε, τυλίγουμε σε μικρά στρογγυλά στριφτάρια η κάνει κολοκυθοστρυφτόπιτα σε μεγάλο στρογγυλό ταψί..
Αλείφουμε με ένα πινέλο με λίγο ηλιέλαιο τα μπουρέκια μας και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Μπορούμε να τα τηγανίσουμε αλλά γίνονται πιο βαριά στην γεύση .
Όταν ψηθούν πασπαλίζουμε με αλμυρό τυρί τριμμένο η ζάχαρη αναλόγως πως θέλουμε να τα φάμε.
Σας εγγυώμαι ότι αν τα φτιάξετε μπορείτε άνετα να φάτε μια πιατέλα ..
Καλή όρεξη !!
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ…….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!