ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ(24 τεμάχια περίπου)

 

2 φύλλα σφολιάτας

Μερέντα η Νουτέλα

μισό φλυτζανι τριμμένο φουντούκι

λιωμένο βούτυρο για βουτύρωμα

λίγη κρυσταλλική ζάχαρη

 

Ανοίγετε το φύλλο σφολιάτας σε μια επίπεδη επιφάνεια .

 Απλώστε πάνω στη ζύμη ένα λεπτό στρώμα νουτέλα.

 Πασπαλίστε με το φουντούκι.

 Τυλίξτε την ζύμη ξεκινώντας και από τις 2 πλευρές έτσι ώστε να συναντηθούν στην μέση.

Αλείψτε με λίγο νερό την ζύμη στο σημείο που η μια πλευρά συναντάει την άλλη

για να κολλήσουν τα 2 κομμάτια μεταξύ τους.

Βάλτε στην κατάψυξη για 10 λεπτά να σφίξουν λίγο.

 Με κοφτερό μαχαίρι κόψτε φέτες ιδίου πάχους ( όχι πολύ λεπτές).

 Βάλτε τις σε ταψί που έχετε στρώσει χαρτί ψησίματος και πιέστε τις

με μια σπάτουλα να < καθίσουν > λίγο..

Βουτυρώστε με λίγο λιωμένο βούτυρο ..Πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη..

 Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 10-15 λεπτά

μέχρι να χρυσίσει η ζύμη ..

 

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ…….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

 

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια -Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON