ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
225 γρ ( 1 πακέτο) μπισκότα πτι μπέρ Παπαδόπουλου σοκολάτας
1/3 φλυτζανιού βιτάμ η βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
3/4 φλυτζανιού γάλα καρύδας ( η εβαπορέ )
1 αυγό
2 βανίλιες
2 κουταλιές ζάχαρη
1/3 φλυτζάνι κόκκινη φαρίνα
1,1/3 φλυτζάνι ινδοκάρυδο
60 γρ σοκολάτα γάλακτος η κουβερτούρα για διακόσμηση
Βουτυρώστε ένα αντικολλητικό ταψάκι 20 εκ.
Περάστε τα μπισκότα από το μούλτι.
Λιώστε το βιτάμ(όχι να το κάψετε) , ρίξτε μέσα τα μπισκότα και την ζάχαρη και ανακατέψτε..
Στρώστε το μείγμα στο ταψί και πατήστε το να στρώσει ..
Χτυπήστε το γάλα ,το αυγό, τις βανίλιες και την ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
Προσθέστε το αλεύρι και το ινδοκάρυδο.
Απλώστε το μείγμα πάνω στην βάση του μπισκότου.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου
η μέχρι να σφίξει η στρώση της καρύδας και να χρυσίσει.
Αφήστε το να κρυώσει και κόψτε το σε μικρά κομμάτια.
Βγάλτε προσεκτικά τα κομμάτια από το ταψί .
Βάλτε τα σε πιατέλα .
Λιώστε την σοκολάτα και αφήστε την να στάξει σε άναρχα σχέδια πάνω
από τα κομμάτια του γλυκού.
Αφήστε την να κρυώσει και σερβίρετε..
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ…….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια -Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)