ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 μοσχαρίσιες γλώσσες
10 κρεμμύδια
5 σκελίδες σκόρδο
μισό ποτήρι κονιάκ
1 κουτί ντοματάκια
1 κουταλιά πελτέ
αλάτι-πιπέρι
2 κύβους βοδινού
κόκκους μπαχάρι
μισό πακέτο baby κρεμμυδάκια
Πλύντε καλά τις γλώσσες. Βράστε τις σε καυτό νερό για 15-20 λεπτά περίπου.
Μην την παραβράσετε για θα λιώσει μετά όταν την βάλετε στην σάλτσα..
Ξεφλουδίστε την πέτσα απέξω και κόψτε σε φέτες .
Καθαρίστε και χονδροκόψτε τα κρεμμύδια σας.
Βάλτε τα να σωταριστούν και να μαλακώσουν.
Χρησιμοποιήστε κατσαρόλα που μετά θα μπει στον φούρνο
(με μεταλλικά χερούλια και καπάκι).
Κάντε το ίδιο στο σκόρδο και ρίξτε το και αυτό στην κατσαρόλα..
Όταν σωταριστούν καλά και αρχίζουν να παίρνουν χρώμα,
σβήστε με το κονιάκ.
Προσθέστε τα ντοματάκια και τον πελτέ..
Ρίξετε νερό(έτσι ώστε να σκεπαστεί το μείγμα) , τους κύβους, αλάτι και πιπέρι
και αφήστε να πάρει μια βράση η σάλτσα σας.
Βράστε για περίπου 15-20 λεπτά να συμπυκνωθεί η σάλτσα και να αρχίσει να δένει…
Προσθέστε μέσα τις φέτες της γλώσσας.
Ρίξτε τα μπαχάρια. Βράστε για 10 λεπτά ακόμα ..
Σκεπάστε με το καπάκι και βάλτε την κατσαρόλα στον φούρνο για μια 1 ώρα και κάτι ..
Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται και από το πόσο μεγάλες είναι οι γλώσσες και τι ηλικία
είχε το ζώο από το οποίο προέρχονται.
Όταν η γλώσσα αρχίσει να < τσιμπιέται > καλά με το πηρούνι προσθέστε τα baby κρεμμυδάκια..
Συμπληρώστε υγρά αν χρειάζεται..
Βάλτε ξανά στον φούρνο χωρίς καπάκι μέχρι να γίνουν τα κρεμμυδάκια..
Συνοδέψτε με πουρέ πατάτας η πατάτες τηγανητές και καλό κρασάκι φυσικά….
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ…….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια -Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)