ΤΡΑΓΑΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μισό φλυτζάνι μαλακό βούτυρο

1 φλυτζάνι ζάχαρη

1 αυγό και 1 κρόκο

1 κουταλάκι εσάνς λεμονιού η 4 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι

Ξύσμα από ένα λεμόνι

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1,1/2 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ

λίγο αλάτι

Άσπρο γλάσσο της Wilton

κομματάκια κουβερτούρας

μισό κουταλάκι χρώμα ζαχαροπλαστικής lemon yellow της Wilton ( προαιρετικά)

Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη.

Προσθέστε το αυγό και τον κρόκο.

Ρίξτε μέσα το ξύσμα και την εσάνς.

Ανακατέψτε σε ένα μπώλ το αλεύρι,το μπαίκιν και το αλάτι.

Ρίξτε το μείγμα από το αλεύρι να ενσωματωθεί μέσα στο μίξερ.

Στρώστε το ταψί σας με χαρτί ψησίματος.

Με ένα κουτάλι ρίξτε κομματάκια ζύμης κατά τέτοιο τρόπο έτσι ώστε

το ένα να απέχει από το άλλο ( γιατί θα απλώσουν).

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς επί 10-15 περίπου λεπτά.

Αφήστε τα να κρυώσουν γιατί είναι μαλακά όταν βγουν από τον φούρνο.

Μπορείτε να τα αφήσετε σκέτα η να τα στολίσετε με άσπρο γλάσσο(με κορνέ).

Μπορείτε να κόψετε με το μαχαίρι κουβερτούρα και τα κομματάκια

να τα βάλετε πάνω στα μπισκότα προτού τα βάλετε στον φούρνο..

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON