ΤΡΑΓΑΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μισό φλυτζάνι μαλακό βούτυρο
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 αυγό και 1 κρόκο
1 κουταλάκι εσάνς λεμονιού η 4 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι
Ξύσμα από ένα λεμόνι
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1,1/2 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ
λίγο αλάτι
Άσπρο γλάσσο της Wilton
κομματάκια κουβερτούρας
μισό κουταλάκι χρώμα ζαχαροπλαστικής lemon yellow της Wilton ( προαιρετικά)
Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη.
Προσθέστε το αυγό και τον κρόκο.
Ρίξτε μέσα το ξύσμα και την εσάνς.
Ανακατέψτε σε ένα μπώλ το αλεύρι,το μπαίκιν και το αλάτι.
Ρίξτε το μείγμα από το αλεύρι να ενσωματωθεί μέσα στο μίξερ.
Στρώστε το ταψί σας με χαρτί ψησίματος.
Με ένα κουτάλι ρίξτε κομματάκια ζύμης κατά τέτοιο τρόπο έτσι ώστε
το ένα να απέχει από το άλλο ( γιατί θα απλώσουν).
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς επί 10-15 περίπου λεπτά.
Αφήστε τα να κρυώσουν γιατί είναι μαλακά όταν βγουν από τον φούρνο.
Μπορείτε να τα αφήσετε σκέτα η να τα στολίσετε με άσπρο γλάσσο(με κορνέ).
Μπορείτε να κόψετε με το μαχαίρι κουβερτούρα και τα κομματάκια
να τα βάλετε πάνω στα μπισκότα προτού τα βάλετε στον φούρνο..