ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ(24 τεμάχια περίπου)
2 φύλλα σφολιάτας
Μερέντα η Νουτέλα
μισό φλυτζανι τριμμένο φουντούκι
λιωμένο βούτυρο για βουτύρωμα
λίγη κρυσταλλική ζάχαρη
Ανοίγετε το φύλλο σφολιάτας σε μια επίπεδη επιφάνεια .
Απλώστε πάνω στη ζύμη ένα λεπτό στρώμα νουτέλα.
Πασπαλίστε με το φουντούκι.
Τυλίξτε την ζύμη ξεκινώντας και από τις 2 πλευρές έτσι ώστε να συναντηθούν στην μέση.
Αλείψτε με λίγο νερό την ζύμη στο σημείο που η μια πλευρά συναντάει την άλλη
για να κολλήσουν τα 2 κομμάτια μεταξύ τους.
Βάλτε στην κατάψυξη για 10 λεπτά να σφίξουν λίγο.
Με κοφτερό μαχαίρι κόψτε φέτες ιδίου πάχους ( όχι πολύ λεπτές).
Βάλτε τις σε ταψί που έχετε στρώσει χαρτί ψησίματος και πιέστε τις
με μια σπάτουλα να < καθίσουν > λίγο..
Βουτυρώστε με λίγο λιωμένο βούτυρο ..Πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη..
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 10-15 λεπτά
μέχρι να χρυσίσει η ζύμη ..
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ…….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια -Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)