ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΟΛΟΝΑΙΖ

 

Λίγο ηλιέλαιο για το σοτάρισμα

500 γρ κιμά μοσχαρίσιο

1 μεγάλο κρεμμύδι περασμένο στο μούλτι

1 κουτί ντοματάκια κονκασέ

αλάτι και πιπέρι

1 κύβο λαχανικών η βοδινού για έξτρα γεύση

λίγη κανέλα

500 γρ χονδρά μακαρόνια Νο 2

 

Σε αντικολλητική κατσαρόλα ρίξτε το ηλιέλαιο και προσθέστε μέσα τον κιμά να σωταριστεί.

Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

 Ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα και προσθέστε το κρεμμύδι.

Προσθέστε τα ντοματάκια και ανακατέψτε .

Προσθέστε τόσο νερό ώστε να σκεπάζει τον κιμά .
Προσθέστε την κανέλα ( ίσα ίσα μια πρέζα για να δώσει άρωμα).

Χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε το να βράσει και να πιει τα υγρά του .

Βάλτε τα μακαρόνια σας να βράσουν σε βραστό νερό μαζί με λίγο

αλάτι και 2-3 κουταλιές καλαμποκέλαιο.

 Στραγγίστε τα καλά και βάλτε τα στο ταψί..

Μόλις ετοιμαστεί ο κιμάς προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180-200 C.

 

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

 

2 λίτρα γάλα περίπου

2 κουταλιές βούτυρο γεμάτες

6 κουταλιές γεμάτες κόρν φλάουερ

αλάτι- πιπέρι άσπρο

4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

1 κυβο λαχανικων για γευση

τριμμένο πεκορίνο(1 φλυτζάνι)η γραβιέρα

 

 Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι βάλτε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά να λιώσει .

Μόλις λιώσει ( όχι να κάψει) προσθέστε το κόρν φλάουερ και ανακατέψτε
μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα μέχρι να γίνει χλιαρό και προσθέστε το 
μείγμα του κόρν φλάουερ ανακατεύοντας με κουτάλα η με σύρμα συνεχώς
σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι.

Η μπεσαμέλ θα αρχίσει να πήζει και να κάνει φουσκάλες στην επιφάνεια της . 
Κατεβάστε την από την φωτιά και ανακατέψτε την να κρυώσει προτού προσθέσετε τα αυγά .

Προσθέστε το μείγμα των αυγών στην μπεσαμέλ και ανακατέψτε γρήγορα και δυνατά
( η κρέμα πρέπει να έχει κρυώσει αρκετά για να μην σας < καούν >τα αυγά σας ).
Στο τέλος τρίψτε το μοσχοκάρυδο και ρίξτε το στην σάλτσα σας.

 

 TIPS: Αν η μπεσαμέλ σας σβολιάσει, κατεβάστε αμέσως από την φωτιά και 

προσθέστε κρύο γάλα η κρύο νερό η 2-3 παγάκια και ανακατέψτε δυνατά.
Μπορείτε για να έχετε μια απαλή και ομοιογενή κρέμα αν την περάσετε από λεπτό τρυπητό.
Αν η μπεσαμέλ σας σφίξει πολύ, προσθέστε γάλα για να την αραιώσετε .
Η κρέμα σας πρέπει να είναι ρευστή για να γίνει αφράτη όταν ψηθεί.

 

 Στρώστε τον κιμά πάνω στα μακαρόνια..

Περιχύστε την μπεσαμέλ πάνω στον κιμά .

 Ρίξτε από πάνω το τριμμένο πεκορίνο.

 Ψήστε μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….

ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON