ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 φακελάκι μαγιά
2 φλυτζάνια χλιαρό νερό
1 κουταλιά μπαίκιν πάουντερ
1 φλυτζάνι νιφάδες βρώμης
μια κουταλιά μέλι
Μισή κουταλιά σούπας αλάτι
χωριάτικο αλεύρι (όσο τραβήξει)
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Βάζουμε σε ένα μπώλ μισή κούπα χλιαρό νερό, διαλύουμε μέσα το μέλι,
το αλάτι και την μαγιά μας.
Προσθέτουμε λίγο αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε πηχτό χυλό.
Το αφήνουμε στην άκρη για μια ώρα περίπου (σε ζεστό μέρος) σκεπασμένο.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο χλιαρό νερό,τις νιφάδες βρώμης και το μπαίκιν πάουντερ.
Στο τέλος ρίχνουμε όσο αλεύρι τραβήξει.
Δουλεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια μαλακή
εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 C.
Ρίχνουμε στο τέλος το λάδι και ζυμώνουμε να το πιεί.
Το αφήνουμε να ανεβεί για 1 ώρα περίπου.
Όταν συμβεί αυτό χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 4 μπάλες.
Τις βάζουμε σε λαδωμένες φόρμα(πάντα με ελαιόλαδο).
Τις αφήνουμε μισή ώρα να ανεβούν ξανά.
Ψήνουμε τα φραντζολάκια μας για 40-45 λεπτά.Τα βγάζουμε από τις φόρμες
για να μην μου υγρανθούν και τα βάζουμε πάνω σε πετσέτα να κρυώσουν.
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου) (Επιμέλεια -Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)