ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 μεγάλο χταπόδι γύρω στα 2 κιλά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουτί ντοματάκια περασμένα στο μούλτι
2 μεγάλες κουταλιές σάλτσα κύκνος
2 κύβοι λαχανικών
πιπέρι-αλάτι
1 ποτήρι κρασιού Νέκταρ Σάμου
λάδι για το σοτάρισμα..
1 μεγάλη κούπα ρύζι Αμερικής( Μπάρμπα Μπεν)
Καθαρίστε το χταπόδι σας .
Γυρίστε την κουκούλα του ανάποδα,πλύντε την καλά και βγάλτε
την εξωτερική πέτσα που είναι σκληρή.
Αφαιρέστε το στόμα του που είναι κάτω από την κουκούλα.
Κόψτε το σε μικρά κομμάτια.
Βάλτε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να βγάλει τα υγρά του .. Χύστε τα…
Βάλτε λάδι και σωτάρετε το χταπόδι .. Προσθέστε και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Σβήστε με το κρασί..(Samos Nectar εσοδείας 2007)
Προσθέστε τα ντοματάκια , τον πελτέ , το πιπέρι και τούς κύβους.
Συμπληρώστε νερό να σκεπαστεί το χταπόδι σας καλά.
To βάλαμε να βράσει και να μαλακώσει στην χύτρα για μια ώρα περίπου.
Ανοίξαμε την χύτρα και το αφήσαμε να βράσει λίγο ακόμα και να συμπυκνωθεί το ζουμί του ..
Αλλάξαμε κατσαρόλα και προσθέσαμε το ρύζι μας και λίγο αλάτι ..
Το βάλαμε να βράσει σε σιγανή φωτιά .
Το αφήσαμε να μελώσει..
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια -Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)