ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

500 γρ μεγάλες γαρίδες

3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

Μπούκοβο

1 ποτηράκι ούζο

1-2 Πιπερίτσες τσίλι ψιλοκομμένες

1 κουταλιά πελτέ ντομάτας

ένα φλυτζανι κρέμα γάλακτος

χοντροκομμένο μαϊντανό

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Κρέμα γάλακτος

 

Καθαρίζεις τις γαρίδες αφήνοντας μόνο το κέλυφος της ουράς.

Τα υπόλοιπα από τις γαρίδες( τσόφλια , κεφάλια κτλπ.)τα βράζουμε μαζί με ένα κρεμμύδι,

1 φύλλο δάφνης,1 καρότο,1 κλωνάρι σέλινο,και λίγο θυμάρι και λίγο νερό.

Όταν βράσουν τα περνάμε από τρυπητό και αυτό το ζουμάκι θα το βάλουμε στις γαρίδες μας.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λάδι, το σκόρδο και τις γαρίδες και σοτάρουμε .
Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε μέσα πιπέρι ,αλάτι, μπούκοβο και τις πιπερίτσες ψιλοκομμένες.

 Σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε μέσα το ζουμί από τα τσόφλια..(1 φλυτζανι και μισό περίπου , όχι παραπάνω)

Προσθέτουμε και το πελτέ και αφήνουμε να πάρει βράση και να συμπυκνωθεί….

 Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να δέσει λίγο.

Τραβάμε από την φωτιά και ρίχνουμε τον μαιντανό ..

Η ποσότητα από το μπούκοβο και τις πιπερίτσες τσίλι είναι δική σας επιλογή

(ανάλογα πόσο καυτερό θέλετε το φαγητό).

Μπορείτε να το σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι η σπαγγέτι..

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..

ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

 

 

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια -Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON