ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο η μοσχαρίσιο και χοιρινό (μισό μισό)

2-3 χοντρές φέτες άσπρο ψωμί

3 σκελίδες σκόρδο περασμένες από την πρέσα

1 αυγό

1 κουταλάκι κύμινο

αλάτι- πιπέρι

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ

 

Λάδι για το σοτάρισμα

2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετούλες

1 ποτήρι ημίγλυκο κόκκινο κρασί για το σβήσιμο

1 κουτί ντοματάκια περασμένα στο μούλτι

2 κουταλιές πελτέ ντομάτας

1 κουταλιά κοφτή ζάχαρη

1 κύβο κρέατος

αλάτι- πιπέρι

 

Βάλτε σε ένα μπώλ τον κιμά,το ψωμί

(που το έχετε βρέξει καλά και το έχετε στύψει να φύγουν όλα του τα υγρά),

το σκόρδο, το κύμινο,αλάτι και πιπέρι.

 Πλάστε το μείγμα σε μακρουλό σχήμα βρέχοντας τα χέρια σας με νερό,αν κολλάει.

 Τηγανίστε σε πλατιά κατσαρόλα τα σουτζουκάκια σας να ροδίσουν ελαφρά.

Ρίξτε μέσα τις φετούλες το σκόρδο να σωταριστεί και αυτό.

 Σβήστε με το κρασί και αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ του .

 Προσθέστε τον κύβο,τα ντοματάκια, το πελτέ ,την ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.

 Αφήστε τα να πάρουν μια βράση ..

Αποτελειώστε το ψήσιμο στον φούρνο(200C) μέχρι να χυλώσει και να δέσει η σάλτσα σας. ..

 Συνοδέψτε τα με ρύζι η πουρέ πατάτας.

 Δοκιμάσαμε μαζί με αυτό το φαγάκι και ένα σαμιώτικο κρασί που δεν το ξέραμε.

Αγκαίος – οίνος επιτραπέζιος ερυθρός ξηρός. Τέλειο!!

 

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ…….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου-Στέλιος Μυλιώτης)
(Επιμέλεια -Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON