ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

(για σκεύος 30 εκατοστών)

 

9 μεγάλα φρέσκα αυγά

350 γρ ζάχαρη

180 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ κόρν φλάουερ

80 γρ κακάο σκόνη

1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ

4 βανιλέτες

λίγο αλάτι

 

Χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν και να ασπρίσουν
και προσθέστε τις βανιλέτες .

 Αναμείξτε το αλεύρι , το κόρν φλάουερ , το κακάο, το μπαίκιν και το αλάτι σε ένα μπώλ.

Προσθέστε το το μείγμα των αλεύρων λίγο -λίγο .

Βουτυρώστε και στρώστε το σκεύος σας με αντικολλητικό χαρτί.

Βουτυρώστε και το χαρτί..

 Ψήνουμε σε προθερμασμένο μέτριο(180c) φούρνο για 50 λεπτά περίπου.

 Κόψτε μόλις κρυώσει καλά σε 3 κομμάτια..

Είναι καλύτερα να το φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ

 

1 φλυτζάνι ζεστό νερό

1 φακελάκι ζελέ φράουλα

1 σφηνάκι λικέρ φράουλα η κεράσι

Τα ανακατεύετε όλα μαζί και ποτίζετε το παντεσπάνι σας προτού στρώσετε την κρέμα..

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

 

3 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος

2 φακελάκια μόρφατ cornet με γεύση βανίλια

2 κουταλάκια κρεμόριο

20 σταγόνες άρωμα φράουλας

1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη

1 κουταλάκι του γλυκού χρώμα ζαχαροπλαστικής rose rosado της wilton

 Χτυπάτε όλα μαζί σε σφικτή σαντιγί και την βάζετε στο ψυγείο να σφίξει..

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

 

2 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος

1 φακελάκι μόρφατ cornet με γεύση βανίλια

1 κουταλάκι κρεμοριο

μισό φλυτζάνι ζάχαρη άχνη

5-6 σταγόνες άρωμα φράουλας

Χρώματα ζαχαροπλαστικής

Εμείς χρησιμοποιήσαμε κίτρινο, πράσινο, κόκκινο, πορτοκαλί, μπλέ.

Oλα τα χρώματα,τα αρώματα και τα ζαχαρωτά είναι από το Vefa’s House Samos.

 

Χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί σε σφικτή άσπρη κρέμα..

 Χωρίστε την σαντιγί σε 5 μπώλ, σε ισόποσα μέρη..

Χρωματίστε απαλά η έντονα προσθέτοντας λιγότερο η περισσότερο χρώμα …

Βάλτε τα μπολάκια στο ψυγείο.

 

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

( για την περιμετρική επικάλυψη)

 

150 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

1-2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού

2 αυγά και ένα ασπράδι -2 βανίλιες

200 γρ κρέμα γάλακτος

4 συσκευασίες (των 12 ) ζαχαρωτές πριγκίπισσες από το Vefa’s House Samos.

 

Βάλτε την σοκολάτα και μια κουταλιά χυμό πορτοκαλιού να λιώσουν σε χαμηλά φωτιά σε μπαίν μαρί.

 Ξεχωρίστε τα αυγά και χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Βάλτε τα σε ένα μπώλ.

Βγάλτε την λιωμένη σοκολάτα από το μπαίν μαρί και αφήστε την να κρυώσει.

 Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε δυνατή ταχύτητα να γίνει μια σφικτή σαντιγί.

Χτυπήστε τα κροκάδια με τις βανίλιες σε δυνατή ταχύτητα να ασπρίσουν.

Ρίξτε μέσα στα κροκάδια κουταλιά κουταλιά την λιωμένη σοκολάτα.

Προσθέστε τη μαρέγκα και την σαντιγί . Βάλτε την στο ψυγείο να σφίξει.

Με την μους  θα αλείψουμε την τούρτα μας γύρω- γύρω.

 

 

ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΤΑΣ

  

Ποτίστε με ένα κουτάλι σιγά σιγά την πρώτη βάση από το παντεσπάνι..

Στρώστε την πρώτη στρώση κρέμας.

 Συνεχίστε με την δεύτερη βάση και τελειώστε με την τρίτη ..

Ραντίστε την και αυτή..

 Βάλτε σε κορνέ την μους σοκολάτας και καλύψτε περιμετρικά την τούρτα σας.

 Βάλτε τις χρωματισμένες σαντιγί σε κορνέ μιας χρήσεως την καθεμιά

και αρχίστε να γεμίζετε με μικρές ροζέτες την τούρτα σας.

 Ισιώστε με σπάτουλα την μους σοκολάτας γύρω γύρω κάνοντας κινήσεις από κάτω

προ τα πάνω…

 Τοποθετήστε τις ζαχαρωτές πριγκίπισες περιμετρικά να κολλήσουν πάνω στην μους.

 

Χρόνια πολλά!!!

 

  

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ…….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

 

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου-Στέλιος Μυλιώτης)
(Επιμέλεια -Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON