ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΜΠΛΑΚ ΦΟΡΕΣΤ

Ονομάζεται Schwarzwälderkirschtorte στα γερμανικά, που σημαίνει Μαύρο δάσος(Μέλανα Δρυμό)τούρτα κεράσι. Αυτό το κέικ έχει πολλαπλές (συνήθως 3- 4) στρώσεις παντεσπάνι σοκολάτας, κεράσια και σαντιγί. Καλύπτεται με  σαντιγί,τριμμένη σοκολάτα και μερικά κεράσια για διακόσμηση. Το Kirschwasser (cherry σναπς) χρησιμοποιείται για αρωματίσει το παντεσπάνι. 

Υπάρχουν πολλές εκδοχές  για το πώς η τούρτα πήρε αρχικά το όνομά της. Μερικοί ιστορικοί λένε  ότι ονομάστηκε από την παραδοσιακή ενδυμασία που φοριέται από τις γυναίκες στο Μέλανα Δρυμό. Το φόρεμα τους είναι μαύρο (ακριβώς όπως οι νιφάδες σοκολάτας), η μπλούζα είναι λευκή (όπως η κρέμα γάλακτος), και το καπέλο έχει κόκκινα πον-πον που μοιάζουν ακριβώς όπως τα κεράσια.

Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι η τούρτα Μπλακ Φόρεστ εμφανίστηκε  στην περιοχή του Μέλανα Δρυμού (Der Schwarzwald στα γερμανικά) που βρίσκεται στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης στα τέλη του 16 ου αιώνα . Αυτή η περιοχή είναι γνωστή για τα βύσσινα και το Kirsch ή Kirschwasser (ένα διπλό αποσταγμένο, καθαρό cherry brandy γίνεται από το ξινό βύσσινο). Συνδυάστε αυτά τα κεράσια με την αγάπη του Γερμανού  για την σοκολάτας, και έχετε αυτό το υπέροχο γλύκισμα σοκολάτας με κρέμα και κεράσια.

Ο Josef Keller (1887-1981) είναι ο εφευρέτης της Black Forest. Ο Keller ήταν ο σεφ ζαχαροπλαστικής στο Café “Ahrend” (σήμερα ονομάζεται Agner) στο Bad Godesberg. Κατά το έτος 1915, δημιούργησε για πρώτη φορά αυτό που αποκάλεσε  «Schwarzwaelder Kirsch”, ή  “Black Forest Cherry”.

Μετά από το χρόνο του στο στρατό, ο Josef Keller ίδρυσε τη δική του καφετέρια στο Radolfzell. Ο Αύγουστος Schaefer έμαθε την ζαχαροπλαστική τέχνη ως μαθητευόμενος στον Josef Keller στο Radolfzell. Μετά από πολλά χρόνια συνεργασίας, ο Josef Keller έδωσε στον Αύγουστο Schaefer το  βιβλίο των συνταγών του, το οποίο περιείχε την αρχική συνταγή. Ο γιος του Claus Schaefer κληρονόμησε το βιβλίο και την αυθεντική συνταγή.

Η τούρτα Black Forest θεωρείται ένα από τα δημοφιλέστερα γλυκά στην Γερμανία.

Είναι η αγαπημένη μου Τούρτα και εδώ θα την βρείτε σε εκδοχή Τσιζκέικ..

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

(για φόρμα κουμπωτή διαμέτρου 26-28εκ)

1 πακέτο πτιμπέρ σοκολάτας (225γρ)

μισό πακέτο digestives(130 gr)

3 μεγάλες κουταλιές της σούπας βούτυρο

200 γρ κεράσια για μπλάκ φόρεστ (στραγγισμένα καλά)

600 γρ τυρί κρέμα φιλαδέλφεια σε θερμοκρασία δωματίου

χυμό από 1,1/2 λεμόνι

700 γρ κρέμα γάλακτος Arla 35% λιπαρά

130 γρ ζάχαρη άχνη

3 βανιλέτες Alsa

 

Περάστε τα μπισκότα από το μούλτι.

Σε αντικολλητικό σκεύος  βάλτε το βούτυρο να λιώσει.

Ρίξτε μέσα τα μπισκότα  ..

Σε μέτρια φωτιά ανακατεύετε συνεχώς για 5 λεπτά περίπου

μέχρι τα μπισκότα να πιουν όλο το βούτυρο και να σωταριστούν ελαφρά.

Στρώστε το μείγμα των μπισκότων σε μια κουμπωτή φόρμα.

Βάλτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

 

Χτυπήστε στο μίξερ το τυρί .

 

Προσθέστε τον χυμό, την κρέμα γάλακτος και τις βανιλέτες εξακολουθώντας το χτύπημα

για άλλα περίπου 4-5 λεπτά ( μέχρι να έχετε μια σφικτή κρέμα).

 

Ρίξτε τα  κεράσια πάνω στο μπισκότο.

 

Στρώστε την κρέμα σας πάνω από το μπισκότο και τα κεράσια .

Βάλτε στο ψυγείο για περίπου 8 ώρες..

 

Όταν σφίξει και προτού το παρουσιάσετε πασπαλίστε την επιφάνεια με νιφάδες σοκολάτας

και διακοσμήστε το με ροζέτες σαντιγί και κεράσια.

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON