ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΛΕΙΜΜΑ ΚΑΚΑΟ

Κέικ, μια γλυκιά καθημερινή συνήθεια…

 

Το κέικ είναι από τα γλυκά με πολύ μεγάλη ιστορία. Τα συναντάμε κυρίως στην Ευρώπη και στη Β. Αμερική. Μεγάλη παράδοση στα κέικ έχει η Αγγλία, όπου το κέικ είναι απαραίτητο συνοδευτικό του τσαγιού. Δεν τα συναντάμε στην Ασία, εκτός από κάποιες περιοχές με δυτικές επιρροές, αλλά κι εκεί σε περιορισμένη κλίμακα.
Κατά τον 19ο αιώνα, η παρασκευή των κέικ απλοποιήθηκε πάρα πολύ με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Το 1840, χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά η μαγειρική σόδα και αργότερα το μπέϊκιν πάουντερ, τα οποία αντικατέστησαν τη μαγιά, κάνοντας έτσι το φούσκωμα απλούστερο, ευκολότερο και πολύ πιο γρήγορο.
Επίσης, οι φούρνοι με ελεγχόμενη θερμοκρασία βοήθησαν πολύ στην απλούστευση της παρασκευής κέικ. Υπάρχουν πάμπολλες συνταγές για κέικ, απλά ή γεμιστά, με φρούτα, ξηρούς καρπούς, ακόμη και με λαχανικά. Κέικ καθημερινά, κέικ γιορταστικά, κέικ εύκολα ή πιο πολύπλοκα, ατομικά ή οικογενειακά, τα κέικ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και μας συντροφεύουν στο πρωινό, το σνακ, στις γιορτές, τα γενέθλια, τις φιλικές ή επίσημες συγκεντρώσεις. Τα κέικ είναι προϊόντα που διογκώνονται από τη δράση χημικών διογκωτικών ουσιών που προστίθενται στο ζυμάρι. Τα κυριότερα συστατικά ενός τέτοιου μείγματος είναι το αλεύρι, η ζάχαρη, το λίπος, τα αβγά (ολόκληρα ή ξεχωριστά τα ασπράδια ή οι κρόκοι), το νερό και / ή το γάλα, οι αρτυματικές ύλες και οι διογκωτικές ουσίες.

 

http://freshbakery.gr/issues/%CE%BA%CE%AD%CE%B9%CE%BA-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%B9%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1/
 
 
Εμείς σήμερα θα μεταμορφώσουμε ένα απλό κέικ βανίλιας  σε Χριστουγεννιάτικη αποθέωση της σοκολάτας..
 
 0812201425955 (2)

ΚΕΙΚ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΕΔΩ :https://koykoycook.gr/?p=5300

0812201426027 (2)

ΑΛΕΙΜΜΑ ΚΑΚΑΟ ΕΔΩ :https://koykoycook.gr/?p=11353

 

TΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

0812201426021 (2)

Εδώ θα χρειαστούμε λίγη λευκή ζαχαρόπαστα,ένα κουπάτ χιονονιφάδα,

ένα σακουλάκι maltesers και λίγη άχνη ζάχαρη.

Αφήστε το κέικ να κρυώσει καλά και κόψτε το στην μέση ..

0812201426026 (2)

Βγάλτε με ένα κουτάλι την ψίχα από το κάτω μέρος όσο πιο συμμετρικά γίνεται..

Την ψίχα μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε κορμούς ψυγείου η καριόκες

η απλά να την καταναλώσετε.

0812201426034 (2)

Γεμίστε με το μισό Άλειμμα κακάο το κέικ.

0812201426039 (2)

Επαλείψτε μέχρι τις άκρες.

0812201426041 (2)

Βάλτε το άλλο μισό  κέικ από πάνω και πιέστε να κολλήσει .

0812201426044 (2)

Με μια μικρή σπάτουλα αλείψτε το κέικ εξωτερικά με το άλειμμα.

0812201426050 (2)

Βάλτε γύρω γύρω  τα maltesers.

0812201426054 (2)

Κόψτε με το κουπάτ χιονονιφάδες από την ζαχαρόπαστα αφού την έχετε ανοίξει με πλάστη

πάνω σε επιφάνεια που έχετε πασπαλίσει με άχνη ζάχαρη.

0812201426061 (2)

Βάλτε τις χιονονιφάδες πάνω στο κέικ.

0812201426074 (2)

<Χιονίστε το > ελαφρά με άχνη ζάχαρη προτού το παρουσιάσετε .

0812201426076 (2)

Ένα γλυκό που θα το αγαπήσουν όλοι  ..

Μπορείτε αν θέλετε να το γεμίσετε με νουτέλα η μερέντα η γκανάς σοκολάτας.

Όχι μόνο ένα γλυκό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους αλλά και ένα ωραίο δώρο.

Καλές γιορτές σε όλους !!!

 

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON