Οι καλύτερες σοκολάτες του κόσμου και πού θα τις βρείτε
Η Γκάνα οφείλει στον Tetteh Quarshie, Γκανέζο αγρότη, την καλλιέργεια του πρώτου σπόρου κακάο στην περιοχή. Αυτή η πρώτη καλλιέργεια οδήγησε τη Γκάνα να γίνει η πρώτη παραγωγός χώρα σε κακάο για το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα. Στην αφρικανική χώρα μπορείτε να επισκεφτείτε την φάρμα του ίδιου του Quarshie, όπου φύτρωσε το πρώτο κακαόδεντρο και να μάθετε για την παραγωγή της θρυλικής σοκολάτας στο Ερευνητικό Ινστιτούτο «Tafo Cocoa».
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ (7-8 μερίδες)
300 γρ μαύρη κουβερτούρα πάνω από 65% κακάο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά νες καφέ σε σκόνη
150 γρ ανάλατο μαλακό βούτυρο
150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική(χωρισμένη στα 2)
6 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη άγλυκο
6 αυγά
450 κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
Σπάστε την σοκολάτα σε κομματάκια και βάλτε την σε μπαίν μαρί να λιώσει σε μέτρια φωτιά..
Ρίξτε τον καφέ και το μέλι. Ανακατέψτε.
Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο και την μισή ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει .
Προσθέστε το κακάο …Μεταφέρετε το μείγμα σε μπώλ.
Ξεχωρίστε τα αυγά (τα ασπράδια μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε αλλού).
Χτυπήστε τους κρόκους στο μίξερ με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει υποκίτρινο και κρεμώδες.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη μέχρι να σφίξει και να κάνει μυτούλες..
Βάλτε την λιωμένη σοκολάτα μέσα στο μείγμα του βουτύρου ..
Ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ρίξτε το μείγμα των κρόκων μέσα στο μείγμα λιωμένης σοκολάτας-βουτύρου..
Ανακατέψτε απαλά.
Προσθέστε με απαλές κινήσεις την χτυπημένη κρέμα γάλακτος .
Βουτυρώστε ελαφρά ένα σκεύος 11 εκ. επί 20 εκ.Στρώστε το με χαρτί ψησίματος.
Βουτυρώστε ελαφρά και το χαρτί.
Ρίξτε το μείγμα στο σκεύος ..Στρώστε το με μια σπάτουλα η ένα κουτάλι.
Τυλίξτε το καλά με μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για 24 ώρες .
Βγάλτε την μεμβράνη,αναποδογυρίστε το σκεύος και αφαιρέστε το χαρτί.
Για να την κόψετε βουτήξτε το μαχαίρι σας σε ένα ποτήρι με καυτό νερό.
Αν έχετε φλόγιστρο περάστε την επιφάνεια για να της δώσετε μια λαμπερή όψη.
Σερβίρετε σκέτη η με σαντιγί η φράουλες .
Μπορείτε να πασπαλίσετε και κακάο σκόνη από πάνω αν θέλετε.
Gordon Ramsay said :
For a decadent dinner party – this rich chocolate dessert is for serious chocoholics only!!!
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια κειμένων– Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)