Navigation Menu+

ΧΤΑΠΟΔΙ ΞΥΔΑΤΟ

ΧΤΑΠΟΔΙ ΞΥΔΑΤΟ

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 1 χταπόδι 2 κιλά περίπου

1 κρεμμύδι ολόκληρο

2 φύλλα δάφνης

μισό φλυτζάνι ξύδι

ρίγανη

αλάτι

Ελαιόλαδο

άσπρο ξύδι (όσο θέλετε και ταιριάζει στην γεύση σας)

 

Καθαρίστε το χταπόδι σας , πλύνετε το , βγάλτε την πέτσα από την κουκούλα,

αφαιρέστε το στόμα του και χωρίστε τα πλοκάμια του ..

Βάλτε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να βγάλει τα υγρά του .. Χύστε τα…

Βάλτε μέσα στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και την δάφνη..

Ρίξτε το ξύδι..Μην βάλετε καθόλου αλάτι ..

Προσθέστε τους κόκκους πιπεριού και σκεπάστε το με νερό .

Αφήστε το να βράσει και να μαλακώσει καλά για όση ώρα χρειαστεί ..

Στραγγίξτε το από τα νερά .. Αφαιρέστε το πιπέρι , το κρεμμύδι και την δάφνη..

Κόψτε το χταπόδι σας μικρά  κομματάκια ..

Βάλτε το σε μπώλ και προσθέστε την ρίγανη, αλάτι, ελαιόλαδο και ξύδι ξανά.

Ανακατέψτε καλά.. Διατηρείται στο ψυγείο ..

Μπορείτε να το σερβίρετε σκέτο σαν μεζέ η σαν χταποδοσαλάτα αν το αναμείξετε με

ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, πολύχρωμες ψιλοκομμένες πιπεριές και ντομάτα σε κυβάκια.

Ένα πολύ δροσερό πιάτο για το καλοκαίρι και ιδανικό συνοδευτικό για την μπύρα η το ούζο σας.