ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ…ΑΛΛΙΩΣ!

Η ΚΟΤΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΑΥΓΟ  ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΗΝ ΚΟΤΑ;

Απασχολεί τον ανθρώπινο νου αιώνες τώρα. Το ερώτημα πολυσυζητημένο. Μην βασανίζεστε άλλο. Έφθασε η στιγμή που οι επιστήμονες θα μας οδηγήσουν στο δρόμο της αλήθειας ακόμα και αν αυτός αποτελείται από παράδρομους που εσύ πρέπει να αποφασίσεις ποιον θα ακολουθήσεις!

Ο καθηγητής Τζον Μπρούκφιλντ, ειδικός στην Εξελικτική Γενετική στο Πανεπιστημίο του Νότιγχαμ υποστηρίζει ότι τέτοιου είδους διλλήματα δεν υφίστανται πλέον! Σύμφωνα με τη θεωρία που ανέπτυξε ο ίδιος, το ποιος προηγείται είναι ξεκάθαρο:

“Μπορούμε να πούμε χωρίς αμφιβολία ότι στην ερώτηση “η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα” η απάντηση είναι πως το πρώτο ζωντανό μέλος του είδους είναι το αυγό. Το αυγό προϋπήρχε της κότας”.

Το κλειδί σε αυτή την μέχρι σήμερα ανεξιχνίαστη υπόθεση έγκειται στο μυστικό, το οποίο η γενετική επιστήμη έχει αποκρυπτογραφήσει. Το γενετικό υλικό δεν αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια ζωής ενός ζωντανού οργανισμού. Γεγονός που συνεπάγεται ότι είναι αδύνατο να υπήρξε ξαφνικά μια κότα εάν πριν δεν είχε περάσει από το στάδιο του κλωσσόπουλου μέσα στο αβγό.

Ναι, αλλά ποιος γέννησε το πρώτο αυγό, αν δεν υπήρχε κότα;

Εδώ προκύπτει το εξής: από που προήλθε  το πρώτο αβγό; Σε αυτό το σημείο η επιστήμη  για μια ακόμη φορά δίνει δύο εκδοχές . Οι εκφραστές των απόψεων δεν καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα. Αυτό που είναι κοινώς αποδεκτό είναι ότι τα πρώτα αυγά ή έστω οι δομές που έμοιαζαν με αυγά εμφανίστηκαν στη γη ταυτόχρονα με τους πρώτους πολυκύτταρους οργανισμούς.

Θεωρία πρώτη:  Ο καθηγητής Νταβίντ Παπινό, από το πανεπιστήμιο King College του Λονδίνου, θεωρεί ότι το πρώτο αυγό , από όπου προήλθε η κότα, εξελίχθηκε απευθείας από τους πρώτους πολυκύτταρους οργανισμούς μέσα από διαδικασίες που διήρκησαν εκατομμύρια χρόνια

Θεωρία δεύτερη: Η καθηγήτρια παλαιοντολογίας Darla Zelenitsky, από το πανεπιστήμιο Calgary, υποστηρίζει ότι πιθανό είναι το πρώτο αυγό να αποτελεί μετάλλαξη των αυγών των  δεινοσαύρων. Εξέτασε πρόσφατα μια απολιθωμένη φωλιά δεινοσαύρων, ηλικίας 77 εκατομμυρίων ετών, που περιείχε πέντε αυγά. Η μορφή της είναι παρόμοια με τη σημερινή που κατασκευάζουν τα πτηνά. Είναι ξεκάθαρο ότι ο συγκεκριμένος δεινόσαυρος εναπόθεσε σε αυτή τα αυγά σε μια εποχή όπου δεν υπήρχε πουλιά στη γη. Η Zelenitsky καταλήγει πάντως στο συμπέρασμα ότι το αυγό σίγουρα προϋπήρχε της κότας!
Αυτή ουσιαστικά είναι και η άποψη που γίνεται ευρέως αποδεκτή από όλη την επιστημονική κοινότητα: το αυγό έκανε την κότα! Όσο για την οριστική απάντηση στο “από που ήρθε το πρώτο αυγό” δυστυχώς δεν μπορούμε να σας την δώσουμε ακόμη.

Πηγή: www.pyles.tv

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

0711201317911

5 μπουτάκια κοτόπουλου κομμένα στην μέση

αλάτι και πιπέρι

κόκκινη γλυκιά πάπρικα

αλεύρι

3 αυγά χτυπημένα ελαφρά

καλαμποκέλαιο για το άλειμμα και για το τηγάνισμα

0711201317858

Λαδώστε τα κομμάτια του κοτόπουλου. 

0711201317862

Βάλτε σε ένα μπόλ  αλεύρι,αλάτι,μαύρο πιπέρι και μια κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα.

Η ποσότητα των μπαχαρικών εξαρτάται από εσάς.

0711201317867

Αλευρώστε το κοτόπουλο σε αυτό το μείγμα και βάλτε το σε ένα ταψί.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 -180 c για 30-35 λεπτά περίπου.

0711201317887

Χτυπήστε τα αυγά και βάλτε αλεύρι σε ένα πιάτο.

0711201317907

Βουτήξτε κάθε  μπουτάκι στο αυγό και μετά στο αλεύρι.

0711201317897

Τηγανίστε σε μπόλικο  καυτό σπορέλαιο (σε βαθύ  τηγάνι η σε φριτέζα) μέχρι να ροδίσει η κρούστα απέξω.

0711201317917

Σερβίρετε ζεστό.

Το ψήσιμο στον φούρνο θα σας εξασφαλίσει ζουμερό κοτόπουλο που θα χρειαστεί

λιγότερο χρόνο για τηγάνισμα γιατί το μόνο που ουσιαστικά πρέπει να τηγανίσετε

είναι η κρούστα απέξω ..

Μπορείτε να το ετοιμάσετε στον φούρνο και να τηγανίσετε τελευταία στιγμή προτού σερβίρετε.

0711201317914

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..

ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON