Εκτός από τις κάπως άνοστες πίτες, τα κρεατοπιτάκια και τις πουτίγκες από το Yorkshire, έχουν και οι Βρετανοί το credit για μερικές -αν μη τι άλλο- ενδιαφέρουσες γεύσεις…
Ξεσκονίζοντας τα βιβλία της γαστρονομικής ιστορίας, ξεθάψαμε τέσσερα πιάτα τα οποία μπορούν οι Βρετανοί να διεκδικούν με υπερηφάνεια ως εθνικά τους. Εμείς τα παρουσιάζουμε, για όλους εκείνους που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν το βρετανικό φαγητό με το ένα φρύδι τους ελαφρώς σηκωμένο…
Μηλόπιτα
Η μηλόπιτα είναι αμερικάνικη, σωστά; Υπάρχει μάλιστα και έκφραση για τον αγνό αμερικανισμό του γλυκίσματος αυτού που λέει για κάτι ότι είναι «τόσο αυθεντικά αμερικάνικο όσο η μηλόπιτα». Εδώ μάλλον θα χαλάσουμε ένα πολύχρονο και βαθιά ριζωμένο μύθο!
Ευτυχώς για τον ουρανίσκο μας, η εξωτερική πλευρά της μηλόπιτας όχι απλώς καταναλώνεται πλέον, αλλά είναι και πεντανόστιμη, ενώ η γέμιση είναι αρκετά γλυκιά ώστε να καταναλώνεται άνετα και ως επιδόρπιο.
http://www.clickatlife.gr/geusi/story/8933
ΥΛΙΚΑ- ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΜΗΛΩΝ
4 πράσινα μήλα ψιλοκομμένα
μισό φλιτζάνι ζάχαρη για το πασπάλισμα των μήλων
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
μισό φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
Ψιλοκόβουμε τα μήλα και τα βάζουμε σε ένα μπώλ.
Τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη,την κανέλα,το μοσχοκάρυδο και το κονιάκ.
Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να φτιάξουμε την ζύμη μας.
ΥΛΙΚΑ- ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
2 μεγάλες κουταλιές βούτυρο(σε θερμοκρασία δωματίου)
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
2 αβγά
2 βανιλέτες Alsa
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας γιαούρτι total
2 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να ασπρίσει και προσθέτουμε την ζάχαρη.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, τις βανίλιες ,το γιαούρτι και το αλεύρι.
Προσθέτουμε τα μήλα στο μείγμα μαζί με τα υγρά που έχουν βγάλει.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα .Το μείγμα μας πρέπει να είναι παχύρρευστο.
Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι(διαμέτρου 26cm) και το πασπαλίζουμε με
αλεύρι.
(Εγώ συνήθως χρησιμοποιώ κουμπωτή φόρμα).
Στρώνουμε το μείγμα μας και το ισιώνουμε με την βοήθεια ενός κουταλιού .
Ψήνουμε 45-50 λεπτά σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσουν τα μήλα.
Μόλις κρυώσει αν θέλουμε καλύπτουμε με ζάχαρη άχνη.
Είναι ιδανική για να την σερβίρετε με παγωτό καϊμάκι η βανίλια και μπόλικη σαντιγί.
Μπορείτε κάθε φορά που θα σερβίρετε ένα κομμάτι να το ζεσταίνετε λίγο
στο φούρνο μικροκυμάτων προτού προσθέσετε το παγωτό.
Μια απλή και εύκολη συνταγή ..
Γεμάτη με αρώματα μήλων,κονιάκ και μπαχαρικών…
Ευχαριστώ την μητέρα μου για την παραχώρηση της συνταγής..
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ …..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια -Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
Θεϊκη συνταγη…αντι για κονιακ εβαλα kalua ξαι αντι για γιαουρτι κρεμα γαλακτος….. ακομα τη μελεταμε στο σπιτι….
μου αρεσουν οι ανθρωποι που πειραματιζονται με συνταγες…ναστε καλα!!