ΛΕΥΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ

Επειδή αυτή την τούρτα την λατρέψατε και πολλοί από σάς μου ζητάτε κάποιες διευκρινήσεις. σας την παρουσιάζω ξανά βήμα-βήμα φωτογραφημένη καρέ -καρέ για να σας κάνω την ζωή σας εύκολη όταν την φτιάχνετε !!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

1 μεγάλη κονσέρβα ροδάκινο
1 μεγάλη κονσέρβα ανανά
2 μεγάλες  μπανάνες
1 κεσεδάκι φράουλες
1 κουτί φυτική σαντιγί 1 λίτρου
1 φάκελο Morfat Cornet η Garni γιώτης
3/4 φλιτζανιού ινδοκάρυδο για να πασπαλίσουμε την επιφάνεια(προαιρετικά)
2 κουταλάκια κρεμόριο
1-2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα ροδάκινο για το ναπάζ.

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ(για φόρμα 28 εκ)

9 αυγά

360 γρ ζάχαρη

210 γρ αλεύρι

150 γρ κόρν φλάουερ

2 βανιλέτες

1 κουταλάκι ( γεμάτο) μπαίκιν πάουντερ

1-2 σταγόνες lemon yellow χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανιλέτες.

Βάζουμε σε ένα μπώλ το αλεύρι  και  το κόρν φλάουερ.

Προσθέτουμε μέσα στο μίξερ το μείγμα των αλεύρων κουταλιά-κουταλιά και στο τέλος 
ρίχνουμε το μπαίκιν πάουντερ μαζί με το χρώμα.

Βουτυρώνουμε ένα σκεύος διαμέτρου 28-30 cm και το στρώνουμε με χαρτί
ψησίματος που το βουτυρώνουμε και αυτό.

Έχουμε ήδη προθερμάνει τον φούρνο στους 200 C.

Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.

Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε στα 3.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ(ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ)


Κόβουμε τον ανανά σε κομματάκια και βάζουμε στην άκρη το σιρόπι του και μια ροδέλα για να την χρησιμοποιήσουμε αργότερα για διακόσμηση .

Κόβουμε σε μικρά κομματάκια το ροδάκινο και αφήνουμε 2 κομμάτια ανέπαφα για το στόλισμα.

Τα βάζουμε σε τρυπητό( και το ροδάκινο και τον ανανά) να στραγγίσουν
καλά για να μην μας νερώσουν την σαντιγί μας .

 Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί στο μίξερ.

 

Ρίχνουμε την μόρφατ . Προσθέτουμε το κρεμόριο.
Θέλουμε όσο το δυνατόν πιο σφικτή κρέμα για να μην νερώσει όταν βάλουμε τα φρούτα.

Ψιλοκόβουμε την μπανάνα και την προσθέτουμε στα φρούτα μας.

Βρέχουμε την πρώτη βάση με χυμό ανανά.

 

Χωρίζουμε την σαντιγί μας σε 2 μέρη.
Στο ένα μέρος προσθέτουμε τα φρούτα
και ανακατεύουμε .

 

Στρώνουμε το πρώτο στρώμα τής σαντιγί με τα φρούτα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα,

βρέχοντας με χυμό ανανά από την κονσέρβα κάθε βάση, εκτός από την τελευταία.

   

Καλύπτουμε με τη σαντιγί που έχουμε
κρατήσει στην άκρη όλη την τούρτα.

 

Ισιώνουμε καλά με σπάτουλα και αρχίζουμε την διακόσμηση.. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε την τούρτα μας με ινδοκάρυδο ..

Της δίνει μια < χιονισμένη όψη >.. και καλύπτει τυχόν ατέλειες στρωσίματος.

 

 Συνεχίζουμε την διακόσμηση όπως στις φωτο από κάτω.

 

 

Βάζουμε την μαρμελάδα σε ένα κατσαρολάκι και την ζεσταίνουμε να γίνει ρευστή ..

Την περνάμε από ένα ψιλό τρυπητό και περνάμε με αυτή τα φρούτα της τούρτας μας

με ένα πινέλο για να γυαλίσουν και να μην μας στεγνώσουν.

Είναι δροσερή γεμάτη γεύσεις και τα παιδιά θα την λατρέψουν.

0605201529163 (2)

0605201529157 (2)
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

 

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON