ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ

Τα αλμυρά κέικ είναι πολύ δημοφιλή στην Γαλλία .Είναι εύκολα στην παρασκευή και

μπορείτε άνετα να τα χρησιμοποιήσετε σε τραπέζι η μπουφέ.

Ταιριάζουν υπέροχα με σούπες η σαλάτες ..

Ξυπνώντας σήμερα  αποφάσισα ότι θα φτιάξω στον ευατό μου κάτι πολύ διαφορετικό

για πρωινό .. Τσάι Earl Grey και ζεστό αλμυρό κέικ με γραβιέρα ,φέτα,ζαμπόν και λιαστή ντομάτα..

Την ώρα που το κέικ ψηνόταν, σκόρπισε στην κουζίνα η χαρακτηριστική μυρωδιά

της φρεσκοψημένης τυρόπιτας.

Αυτό και μόνο είναι από μόνο του ικανό να με κάνει να ψήνω αλμυρό κέικ μια φορά τη βδομάδα.

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1511201634249-2

180 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά της σούπας  μπαίκιν πάουντερ

3 ολόκληρα αυγά

Μισό φλιτζάνι καλαμποκέλαιο η ηλιέλαιο

1/2 φλιτζανιού γάλα

αλάτι -πιπέρι- 1/4 κουταλάκι κόκκινη γλυκιά πάπρικα

100 γρ γραβιέρα η κεφαλογραβιέρα τριμμένη

150 γρ φέτα σε κυβάκια

100 γρ σπάλα καπνιστή κομμένη σε κομματάκια

50 γρ  λιαστές ντομάτες κομμένες σε κομματάκια

 1511201634230-2

Σε ένα μπώλ ανακατέψτε το το αλεύρι και το μπαίκιν πάουντερ.

1211201634162-2

Χτυπήστε στο μίξερ  τα αυγά και προσθέστε το ηλιέλαιο και το γάλα ..

Ρίξτε αλάτι,πιπέρι και την πάπρικα στο μείγμα..

Ρίξτε το μπολ με το αλεύρι μέσα στο μίξερ .

1511201634242-2

Ανακατέψτε  μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα.

1511201634248-2

Ρίξτε τα τυριά,τις λιαστές ντομάτες και την σπάλα .

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 150 C.

Βουτυρώστε μια φόρμα για ψωμί(μακρόστενη )και πασπαλίστε

με αλεύρι. Τινάξτε να φύγει το έξτρα αλεύρι.

1511201634250-2

Βάλτε το μείγμα μέσα στην φόρμα και ψήστε στους 150 C για 45-50 λεπτά

μέχρι να ροδίσει καλά η μέχρι να το τρυπήσετε με ένα μαχαίρι και

η λάμα να βγαίνει καθαρή.

(Αν δείτε το κέικ σας να παίρνει χρώμα πολύ γρήγορα απλά ρίξτε από πάνω ένα 

κομμάτι αλουμινόχαρτο).

1511201634263-2

Βγάλτε το αμέσως από την φόρμα και αφήστε το να κρυώσει καλά .

Μπορείτε να αντικαταστήσετε την φέτα ,τις λιαστές ντομάτες  και την σπάλα

( σύνολο 250 γρ) με σοταρισμένα μανιτάρια ,παρμεζάνα ,ψιλοκομμένες ελιές,

σκόρδο, μαϊντανό. καπνιστό σολομό,αρωματικά(βασιλικό, άνηθο,μαϊντανό κτλ) .

Κρατήστε την υπόλοιπη συνταγή ίδια και αλλάξετε μόνο τα τελευταία 250 γρ των υλικών.

1511201634259-2

Κάντε τους δικούς σας συνδυασμούς και απολαύστε κάθε φορά καινούργια γεύση από το κέικ σας …

 

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ…..

ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ,ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες: Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON