Navigation Menu+

ΠΑΣΤΑ ΦΛΟΡΑ

Posted on Nov 7, 2012 by in Επιδόρπια, Τούρτες & Τάρτες | 2 comments

1911201318617

Η πάστα φλόρα είναι από τα πρώτα γλυκά που έμαθα να κάνω .

Είναι το γλυκό που ανακυκλώνει τις ξεχασμένες μαρμελάδες του ψυγείου μας.

Το όνομα της  μας θυμίζει την αξέχαστη Μαίρη Αρώνη στην ελληνική ταινία <Μια τρελή οικογένεια>.

Η κλασική πάστα φλώρα είναι από τις πιο αγαπημένες και διαχρονικές γλυκές γεύσεις.
 
Παραδοσιακά, στη γέμιση βάζουν μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα του δάσους
 
αλλά μπορείτε να τη φτιάξετε και με μαρμελάδα κεράσι, σύκο, πορτοκάλι ή βερίκοκο.

 

 ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1911201318619

250 γρ μαργαρίνη η βούτυρο

125 γρ ζάχαρη άχνη

2 βανίλιες

ξύσμα από ένα πορτοκάλι η λεμόνι

1 πρέζα αλάτι

2 αυγά

1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ

750  γρ αλεύρι περίπου

1 ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο

Μαρμελάδα ροδάκινο η βερίκοκο (1 με 1,1/2 φλιτζάνι)η όποια άλλη μαρμελάδα θέλετε.

Εμείς  χρησιμοποιήσαμε μαρμελάδα βατόμουρο .

 

Χτυπήστε στο μίξερ την μαργαρίνη  με την άχνη.


Ρίξτε τις βανίλιες και το ξύσμα.

Προσθέστε τα αυγά.

Αλλάξτε το εξάρτημα του μίξερ με τον γάντζο.

Ρίξτε σιγά σιγά το αλεύρι το μπαίκιν πάουντερ και το αλάτι. Η ζύμη είναι μαλακή.

1911201318562

Χωρίστε την ζύμη σε 2 κομμάτια .

1911201318573

Βουτυρώστε ένα σκεύος τάρτας,ανοίξτε το ένα κομμάτι της  ζύμης με τον πλάστη

σε αλευρωμένη επιφάνεια,μεταφέρετε την στο σκεύος και βάλτε την στο ψυγείο.

Αφήστε την να σταθεί για 15-20 λεπτά..

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 C.

1911201318579

Βάλτε την μαρμελάδα μέσα στην τάρτα και απλώστε την ομοιόμορφα .

1911201318583

Ανοίξτε και το άλλο κομμάτι με τον πλάστη .

Κόψτε με κόφτη πίτσας λωρίδες πάχους ενός δακτύλου.

1911201318587

Τοποθετείστε τες πάνω στην μαρμελάδα έτσι ώστε να

σχηματίζουν μικρά τετραγωνάκια η σταυροειδώς .

1911201318594

Αλείψτε με  το ασπράδι  τις λωρίδες και στα άκρα της ζύμης- βάσης .

1911201318618

Ψήστε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο επί 30-40 λεπτά .

Αφήστε να κρυώσει εντελώς και να πήξει η μαρμελάδα  προτού την κόψετε σε κομμάτια.

2011201318669

Βέβαια μπορείτε να αλλάξετε την κλασσική εικόνα της Πάστα Φλόρα κάνοντας

παιχνίδια με την ζύμη όπως έκανα εγώ….

0501201630940 (2) 0501201630945 (2)

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

2 Comments

  1. love this recipe

    • me too…Hello Arlene!!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>