ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΣΩΣ ΦΕΤΑΣ

Είναι μέρες που λέω αυτό που όλες οι νοικοκυρές σιγομουρμουρίζουν κατά καιρούς..

Θεέ μου τι θα μαγειρέψω πάλι σήμερα??

Το καθημερνό βάσανο τής νοικοκυράς που είναι υπεύθυνη για την διατροφή όλων μέσα στο  σπίτι .

Εγώ ευτυχώς έχω και φίλες που μου δίνουν ιδέες .. Όπως αυτή σήμερα ..

Η Μαριάννα Κοταδήμα μου έδωσε την συνταγή για την σος φέτας και εγώ πρόσθεσα τα υπόλοιπα.

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΔΑ

ΓΙΑ 4 ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ

 

2 κουταλάκια γλυκού σκόρδο σε σκόνη

1 κουταλιά μεγάλη σούπας  ρίγανη

1 κουταλάκι γλυκού μαύρο πιπέρι

1 κουταλάκι γλυκού κόκκινο πιπέρι γλυκό

1 κουταλάκι γλυκού και κάτι αλάτι

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο 

Πλένετε τις μπριζόλες σας και τις βάζετε μέσα σε ένα μεγάλο  μπώλ.

Ρίξτε  μέσα όλα τα μπαχαρικά και το αλάτι.

Προσθέστε το ελαιόλαδο και τρίψτε τισ μπριζόλες σας να απλωθούν παντού τα υλικά.

Βάλτε τις στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να τις ψήσετε.

Θα γίνουν ακόμα πιο νόστιμες αν τις μαρινάρετε από την προηγούμενη μέρα.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ ΦΕΤΑΣ

 

1 φλυτζανι γάλα

300 γρ φέτα 

100 γρ στραγγιστό γιαούρτι

χυμό από ένα λεμόνι

αλάτι αν χρειάζεται  , άσπρο πιπέρι , ρίγανη η δυόσμο 

Ζεστάνετε το γάλα .

Ρίξτε μέσα την φέτα και τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει και να αρχίσει

να πήζει η σάλτσα .

Προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε σε σιγανή φωτιά για 4 λεπτά.

Προσθέστε το πιπέρι, το αλάτι αν χρειάζεται και την ρίγανη η τον δυόσμο.

Αφήστε την να κρυώσει λίγο και χρησιμοποιήστε την σε λαχανικά,τηγανητές πατάτες

 και όλων των ειδών τα κρεατικά.

Ψήστε τις μπριζόλες σας σε ψησταριά (αν το επιτρέπει ο καιρός ) η σε αντικολλητικό τηγάνι.

Χωρίς άλλη λιπαρή ουσία εκτός από το λάδι  της μαρινάδας που θα ρίξετε μέσα στο τηγάνι.

Συνοδέψτε τις με δροσερή αγγουροντομάτα ..

Καλή σας όρεξη..

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ…
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης-Ρένα Κώστογλου)

 

 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON