Είναι μέρες που λέω αυτό που όλες οι νοικοκυρές σιγομουρμουρίζουν κατά καιρούς..
Θεέ μου τι θα μαγειρέψω πάλι σήμερα??
Το καθημερνό βάσανο τής νοικοκυράς που είναι υπεύθυνη για την διατροφή όλων μέσα στο σπίτι .
Εγώ ευτυχώς έχω και φίλες που μου δίνουν ιδέες .. Όπως αυτή σήμερα ..
Η Μαριάννα Κοταδήμα μου έδωσε την συνταγή για την σος φέτας και εγώ πρόσθεσα τα υπόλοιπα.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
ΓΙΑ 4 ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ
2 κουταλάκια γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλιά μεγάλη σούπας ρίγανη
1 κουταλάκι γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού κόκκινο πιπέρι γλυκό
1 κουταλάκι γλυκού και κάτι αλάτι
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
Πλένετε τις μπριζόλες σας και τις βάζετε μέσα σε ένα μεγάλο μπώλ.
Ρίξτε μέσα όλα τα μπαχαρικά και το αλάτι.
Προσθέστε το ελαιόλαδο και τρίψτε τισ μπριζόλες σας να απλωθούν παντού τα υλικά.
Βάλτε τις στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να τις ψήσετε.
Θα γίνουν ακόμα πιο νόστιμες αν τις μαρινάρετε από την προηγούμενη μέρα.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ ΦΕΤΑΣ
1 φλυτζανι γάλα
300 γρ φέτα
100 γρ στραγγιστό γιαούρτι
χυμό από ένα λεμόνι
αλάτι αν χρειάζεται , άσπρο πιπέρι , ρίγανη η δυόσμο
Ζεστάνετε το γάλα .
Ρίξτε μέσα την φέτα και τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει και να αρχίσει
να πήζει η σάλτσα .
Προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε σε σιγανή φωτιά για 4 λεπτά.
Προσθέστε το πιπέρι, το αλάτι αν χρειάζεται και την ρίγανη η τον δυόσμο.
Αφήστε την να κρυώσει λίγο και χρησιμοποιήστε την σε λαχανικά,τηγανητές πατάτες
και όλων των ειδών τα κρεατικά.
Ψήστε τις μπριζόλες σας σε ψησταριά (αν το επιτρέπει ο καιρός ) η σε αντικολλητικό τηγάνι.
Χωρίς άλλη λιπαρή ουσία εκτός από το λάδι της μαρινάδας που θα ρίξετε μέσα στο τηγάνι.
Συνοδέψτε τις με δροσερή αγγουροντομάτα ..
Καλή σας όρεξη..
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ…
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης-Ρένα Κώστογλου)