ΑΛΜΥΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΟΥΖΟΥ ΣΕ 6 ΓΕΥΣΕΙΣ

Μου αρέσει η γεύση του ούζου στα φαγητά και στα γλυκά μου ..

Τρελαίνομαι να σβήνω με ούζο γαρίδες σωτέ μαζί με σκελίδες σκόρδο και να 

νιώθω πρώτα  το αλκοόλ του ποτού που εξατμίζεται να μου γαργαλάει την μύτη

και μετά την  γλύκα του αρωματικού γλυκάνισου να μου κλείνει το μάτι πονηρά..

Σήμερα αποφάσισα να κάνω κουλουράκια αλμυρά με ούζο σε 3 παραλλαγές:

με σουσάμι, ρίγανη και σκόρδο..

Γιορτές έρχονται και θα χρειαστούμε κάτι γευστικό  να συνοδεύσουμε τα ποτάκια μας..

ΥΛΙΚΑ- ΕΚΤΕΛΕΣΗ

250 γρ Ελαιόλαδο 
250 γρ Ούζο  ( κατά προτίμηση Σαμιώτικο Γιοκαρίνη)
1 κουταλιά σούπας  αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη

Αλεύρι Κόκκινη Φαρίνα  (όσο τραβήξει)

Το αλάτι μπορεί να αυξομειωθεί ανάλογα με τον γούστο σας..

Ανάλογα τη γεύση που θέλουμε ρίγανη, σουσάμι , σκόρδο σε σκόνη.

Σε ένα μπώλ ρίχνουμε το λάδι και το Ούζο μας.

Προσθέτουμε το αλάτι και την ζάχαρη.

Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε. 

Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια.


Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 3 μπάλες.

Προσθέτουμε ξεχωριστά την ρίγανη(1 κουταλιά της σούπας) ….

…Το σκόρδο(1,1/2 κουταλιές σούπας)……

Ζυμώνουμε για  να ενσωματωθούν.

Την τρίτη μπάλα ζύμης την αφήνουμε σκέτη μόνο με το άρωμα  του ούζου..

Μπορείτε βέβαια να προσθέσετε ότι μυρωδικά αγαπάτε.. πχ ξερό βασιλικό..

 

..Γλυκιά κόκκινη πάπρικα…

 

….Μουστάρδα σκόνη…

…Η σε συνδυασμό..Πάπρικα-σκόρδο….

Πλάθουμε σε διαφορετικά σχήματα για να ξεχωρίζουμε τις γεύσεις.

Φιογκάκι με το σουσάμι(βουτάμε τα κουλουράκια μας μέσα στο σουσάμι)…

Στρογγυλά με το σκόρδο..

Ελλειπτικό σχήμα  με την ρίγανη.

  

Τα βάζουμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος .


Ψήνουμε στους 180 C  για 20-25  λεπτά περίπου.


Αφού κρυώσουν τα διατηρούμε σε κλειστό σκεύος  για να

παραμείνουν τραγανά και αν μην μας ξεραθούν.

Αν θέλετε να φτιάξετε όλες τις παραπάνω γεύσεις θα πρέπει να κάνετε διπλή δόση από την ζύμη..

0804201424777 (2)

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ…
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης-Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON