Navigation Menu+

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ

Posted on Nov 28, 2012 by in Κυρίως Πιάτα | 2 comments

0603201423266

Πράσινα φασολάκια ή φασολάδα;
<<Παρατηρήσαμε ότι τα πράσινα φασολάκια είναι 3-4 φορές πλουσιότερα σε πολύτιμα αντιοξειδωτικά σε σύγκριση με τα ξερά φασόλια», τονίζει ο καθηγητής κ. Kουρέτας απο τοTμήμα Bιοχημείας και Bιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας>>. Πού οφείλεται αυτή η διαφορά; Στο ότι το πράσινο περίβλημα των φασολιών αποτελεί μια σημαντική «αποθήκη» πολύτιμων ουσιών που θα βοηθήσουν στην αναπαραγωγή του είδους.<<Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας έως σήμερα, το πράσινο φασόλι έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε πολύτιμα αντιοξειδωτικά, το ποσοστό της οποίας διαφοροποιείται από περιοχή σε περιοχή,εξηγεί ο κ. Kουρέτας>>.
Πηγή :http://www.vita.gr/html/ent/598/ent.1598.asp

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1 κιλό μοσχαράκι(κυλότο)
2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 κουτί ντοματάκια
1 ποτήρι γλυκό κρασί σαμιώτικο
αλάτι – πιπέρι
1 συσκ. πράσινα κατεψυγ.φασολάκια
3-4 κόκκους μπαχάρι
Ελαιόλαδο

Σωτάρουμε το κρέας στο λάδι να θωρακίσει τα υγρά του..
Ρίχνουμε το πιπέρι.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα να σωταριστούν.

Σβήνουμε με το κρασί.

  

 Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό.

Περνάμε τα ντοματάκια από το μούλτι.Τα ρίχνουμε στο μοσχαράκι μας.

Συμπληρώνουμε νερό και προσθέτουμε το αλάτι και τα μπαχάρια.

Αφήνουμε να βράσει και να μαλακώσει καλά.

Αν θέλουμε το βράζουμε στην χύτρα .

10-15 λεπτά πριν το κρέας γίνει ρίχνουμε τα φασολάκια.

 

 Τα αφήνουμε να βράσουν και να μαλακώσουν…Σερβίρουμε μαζί με το κρέας!!

Καλή όρεξη!!!

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ  ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

(Επιμέλεια -Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2 Comments

    • thank you

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>