Navigation Menu+

ΔΙΧΡΩΜΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΚΑΝΕΛΑΣ

Posted on Nov 28, 2012 by in Επιδόρπια, Τούρτες & Τάρτες | 2 comments

131120126939

Σήμερα Τρίτη και 13 Νοεμβρίου 2012 το αγαπημένο μου Koykoycook ξεπέρασε τα 1000 Like στην σελίδα του στο facebook..
Ετσι αποφάσισα ότι είναι ώρα για άλλη μια τούρτα !Δεν είναι μόνο τα 1000 Like που μας χαροποιούν αλλά και οι καθημερινές επισκέψεις που μετράνε πια πάνω από 1000 το 24ωρο!!!
Σύντομα θα μεταφερθούμε στην καινούργια μας ιστοσελίδα η οποία φτιάχνεται
σιγά -σιγά και τα αρχεία μας μεταφέρονται με γρήγορους ρυθμούς στο καινούργιο μας
σπίτι!!!
Εκεί θα σας δοθεί η δυνατότητα να βρίσκετε πιο εύκολα τις συνταγές μας και γενικά
θα γίνει και η δική μας η ζωή πιο ευχάριστη όσο αφορά το πρακτικό του θέματος …
Ελπίζουμε να είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχθούμε στην νέα μας σελίδα πριν τις αρχές Δεκεμβρίου.
Μετά από 215 συνταγές,77.000 επισκέψεις και σχεδόν 8,5 μήνες ζωής είμαστε περήφανοι
για αυτά που φτιάξαμε αλλά και για την αγάπη που πήραμε από σας!!!…
Σας ευχαριστούμε θερμά!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

131120126881

3 μεγάλα αυγά

120 γρ ζάχαρη

70 γρ αλεύρι

40 γρ κόρν φλάουερ

20 γρ κακάο

2 βανιλέτες

1 κουταλάκι κανέλα

1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

500 ml γάλα
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας Vefa’s House
5 κρόκοι αυγού
125 γρ ζάχαρη
25 γρ μαλακό αλεύρι
25 γρ κόρν φλάουερ
ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι
3 κουταλάκια χυμό λεμόνι
3 κουταλάκια του γλυκού άρωμα λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού κίτρινο χρώμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ 


Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανιλέτες.

Βάζουμε σε ένα μπώλ το αλεύρι, το κόρν φλάουερ,το κακάο και την κανέλα.


Προσθέτουμε μέσα στο μίξερ το μείγμα των αλεύρων κουταλιά-κουταλιά και στο τέλος
ρίχνουμε το μπαίκιν πάουντερ.

Βουτυρώνουμε ένα σκεύος διαμέτρου 20 cm και το στρώνουμε με χαρτί
ψησίματος που το βουτυρώνουμε και αυτό.
Έχουμε ήδη προθερμάνει τον φούρνο στους 200 C.

Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε στα 2.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Ζεστάνετε το γάλα με την εσάνς.

Χτυπήστε στο μίξερ τούς κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα
υποκίτρινο μείγμα και προσθέστε το αλεύρι και το κόρν φλάουερ.

Τραβήξτε την κατσαρόλα από την φωτιά να μείνει λίγο και προσθέστε το μείγμα
του μίξερ.

 

Βάλτε το σκεύος στην φωτιά και ζεστάνετε ελαφρά κτυπώντας συνεχώς
μέχρι να γίνει το μείγμα παχύρρευστο και να κοχλάσει.
Βράζετε το μείγμα για ένα λεπτό και ανακατεύετε συνεχώς.

Προσθέστε τον χυμό και το άρωμα λεμονιού.

Όταν κρυώσει βάλτε την στο μίξερ και προσθέστε το χρώμα και το ξύσμα.

Βάλτε την στο ψυγείο με μεμβράνη να σφίξει.

 

ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ


1 φακελάκι ζελέ ανανά η λεμόνι
1,1/2 φλυτζάνι χλιαρό νερό

Διαλύστε τον ζελέ μέσα στο χλιαρό νερό και ποτίστε την πρώτη βάση
από το παντεσπάνι σας.

Στρώστε πάνω στο παντεσπάνι κανέλας την κρέμα.

 

Προσθέστε την δεύτερη βάση και ποτίστε την και αυτή.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ


1 διπλή συσκευασία κρέμα μόρφατ
1,1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι κίτρινο χρώμα
4 κουταλιές σκόνη κακάο
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι άρωμα λεμόνι

Χτυπήστε την μόρφατ με την κρέμα γάλακτος σε μια σφικτή σαντιγί.
Βγάλτε 5-6 μεγάλες κουταλιές την άκρη.
Ρίξτε μέσα στην κρέμα το κίτρινο χρώμα και το άρωμα.

 Αρχίστε να διακοσμείτε με κορνέ την τούρτα σας με την κίτρινη σαντιγί .

 

Χτυπήστε στο μίξερ την κρέμα σαντιγί που έχετε κρατήσει στην άκρη με το κακάο

και μια κουταλιά ζάχαρη άχνη.

Βάλτε την στο κορνέ σας και διακοσμήστε όπως στις φωτο..

Ευχαριστούμε το Vefa’s House Samos για τα χρώματα,τα αρώματα και το καταπληκτικό κορνέ της Wilton.

 

Η δίχρωμη τούρτα από την φίλη μας Ελένη Τσιλικίδου.

(μια από τις φωτογραφίες που κέρδισαν στον φωτογραφικό διαγωνισμό που κάναμε

 με έπαθλο  vouchers των εστιατορίων TG’S FRIDAYS για γεύμα αξίας 60 ευρώ ).

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)

 

 

2 Comments

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ SITE ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΥ.

    ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΥΣΗ ΤΟ ΧΡΩΜΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΕΙΩΝ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    • οχι καμμια επιρροη δεν εχει το χρωμα στην γευση .. παιξε με τα χρωματα και στειλε μου φωτο αν μπορέσεις …

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>