Navigation Menu+

ΤΑΡΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

Posted on Nov 25, 2012 by in Ορεκτικά | 0 comments

300920124256

Πρωτόφαγα κοτόπιτα στην Πάτμο αρχές της δεκαετίας του 90 στην παραλία του Κάμπου στο George place, ένα μαγαζί φημισμένο για την ανοικτή κοτόπιτα,το chocolate cake με παγωτό,την Κις Λωραίν και τις περίφημες σαλάτες του.
Ένα χαλαρό στέκι με παγωμένες μπύρες, φοβερό σέρβις και υπέροχη μουσική.
Όλα φρέσκα με τα καλύτερα υλικά!!

Από εκείνη την πρώτη φορά γυρνούσα σχεδόν κάθε χρόνο
στην Πάτμο για αρκετά χρόνια και πάντα κατέληγα εκεί για να γευτώ τις μοναδικές του
δημιουργίες.

Συχνά πυκνά όποτε ήθελα να θυμηθώ το αγαπημένο μου νησί έφτιαχνα κάτι
από αυτά που είχα δοκιμάσει εκεί προσπαθώντας να πλησιάσω όσο πιο πολύ

μπορούσα τις αυθεντικές γεύσεις του George place.!!

Αυτή η ανάρτηση είναι αφιερωμένη στην Πάτμο , στην παραλία του κάμπου ,

στο George place και σε όλους τούς φίλους μου εκεί…Κάποια στιγμή θα ξανάρθω!!

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ(ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ)

300 γρ βούτυρο μαλακό
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω)
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 αυγά
80 γρ νερό

 

Βάζουμε το βούτυρο στο μίξερ.

Ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αυγά και το νερό (με το εξάρτημα που ζυμώνει).

Ρίχνουμε τα αυγά και το νερό και συνεχίζουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή

και ελαστική (μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο αλεύρι).

Βουτυρώνουμε το ταψί για την πίτα μας.Ανοίγουμε φύλλο.

Το μεταφέρουμε στο σκεύος μας. Την στρώνουμε και την τρυπάμε.

Την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο(15 λεπτά).
Βάλετε την ζύμη σας πιο ψηλά στα τοιχώματα γύρω γύρω γιατί είναι ελαστική και θα μαζέψει.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

2 Φιλέτα κοτόπουλου
4 πολύχρωμες πιπεριές ψιλοκομμένες
4 αυγά
4 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 φλυτζανι κρέμα γάλακτος
1,1/4 φλυτζανιού Ένταμ σε κυβάκια
Αλάτι-πιπέρι
250 γρ μανιτάρια κομμένα(προαιρετικά)

 

Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε καλά.

Προσθέτουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες….

.. και τα κρεμμύδια..Σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν καλά.

 

Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Κόβουμε το τυρί σε κυβάκια.

Βάζουμε πάνω στο μισοψημένο φύλλο την γέμιση του κοτόπουλου και ρίχνουμε
από πάνω τα κυβάκια των τυριών.

Περιχύνουμε προσεχτικά με το μείγμα των αυγών και την κρέμα γάλακτος.
Προσέχουμε μην μας βγει το μείγμα των υγρών εκτός του περιγράμματος της ζύμης
μας και πάει από κάτω γιατί θα μας κολλήσει.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 250 C μέχρι να ροδίσουν τα τυριά .
Αν θέλουμε προαιρετικά βάζουμε από πάνω και ψιλοκομμένα μανιτάρια.

 

Μπορούμε να την φτιάξουμε και σε ατομικές μερίδες(μικρές τάρτες).

 

Καλή σας όρεξη!!


    ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου-Μελανία Μυλιώτη)

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>