Navigation Menu+

ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ,ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

Posted on Jan 14, 2017 by in Κυρίως Πιάτα, Ορεκτικά | 0 comments

300920124255

Πρωτόφαγα κοτόπιτα στην Πάτμο αρχές της δεκαετίας του 90 στην παραλία του Κάμπου στο George place, ένα μαγαζί φημισμένο για την ανοικτή κοτόπιτα,το chocolate cake με παγωτό,την Κις Λωραίν και τις περίφημες σαλάτες του.
Ένα χαλαρό στέκι με παγωμένες μπύρες, φοβερό σέρβις και υπέροχη μουσική.
Όλα φρέσκα με τα καλύτερα υλικά!!

Από εκείνη την πρώτη φορά γυρνούσα σχεδόν κάθε χρόνο

στην Πάτμο για αρκετά χρόνια και πάντα κατέληγα εκεί για να γευτώ

τις μοναδικές του δημιουργίες.

Συχνά πυκνά όποτε ήθελα να θυμηθώ το αγαπημένο μου νησί έφτιαχνα κάτι
από αυτά που είχα δοκιμάσει εκεί προσπαθώντας να πλησιάσω όσο πιο πολύ

μπορούσα τις αυθεντικές γεύσεις του George place.!!

Αυτή η ανάρτηση είναι αφιερωμένη στην Πάτμο , στην παραλία του κάμπου ,

στο George place και σε όλους τούς φίλους μου εκεί…Κάποια στιγμή θα ξανάρθω!!

523023_457608520958166_1824871599_n 511_457608490958169_1678713193_n 429296_457608507624834_689800074_n

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ(ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ)

300920124261

300 γρ βούτυρο μαλακό

500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω)

1 κουταλάκι αλάτι

1 κουταλάκι ζάχαρη

2 αυγά

80 γρ νερό

300920124235

Βάζουμε το βούτυρο στο μίξερ.

Ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αυγά και το νερό (με το εξάρτημα που ζυμώνει).

Ρίχνουμε τα αυγά και το νερό και συνεχίζουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή

και ελαστική (μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο αλεύρι).

Βουτυρώνουμε το ταψί για την πίτα μας.Ανοίγουμε φύλλο.

Το μεταφέρουμε στο σκεύος μας. Την στρώνουμε και την τρυπάμε.

Την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο να ψηθεί για λίγο (15 λεπτά).

Βάλετε την ζύμη σας πιο ψηλά στα τοιχώματα γύρω γύρω γιατί είναι ελαστική και θα μαζέψει.

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

300920124222

2 Φιλέτα κοτόπουλου

4 πολύχρωμες πιπεριές ψιλοκομμένες

4 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

4 αυγά

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Αλάτι-πιπέρι

1,1/4 φλιτζανιού Ένταμ σε κυβάκια

250 γρ μανιτάρια κομμένα

Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε καλά.

300920124228

Προσθέτουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες….

300920124231

Ρίχνουμε και τα κρεμμύδια. Σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν καλά.

300920124249

Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Κόβουμε το τυρί σε κυβάκια.

300920124250

Βάζουμε πάνω στο μισοψημένο φύλλο την γέμιση του κοτόπουλου και ρίχνουμε

από πάνω τα κυβάκια των τυριών.

300920124253

Περιχύνουμε προσεχτικά με το μείγμα των αυγών και την κρέμα γάλακτος.

Προσέχουμε μην μας βγει το μείγμα των υγρών εκτός του περιγράμματος της ζύμης

μας και πάει από κάτω γιατί θα μας κολλήσει.

300920124257

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160-170 C μέχρι να ροδίσουν τα τυριά .

300920124256

Βάζουμε από πάνω τα ψιλοκομμένα μανιτάρια.

 300920124260

Καλή σας όρεξη!!

 


    ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

 

 

 

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου-Μελανία Μυλιώτη)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>