ΑΥΓΑ ΜΙΜΟΖΑ

Στη Γαλλία λέγονται œuf mimosa και ως αυγά μιμόζα είναι πιο γνωστά και στην Ελλάδα. Στην Αμερική τα αποκαλούν deviled eggs (εξού και η δική μου μετάφραση ως “διαβολικά” αυγά) και είναι από τα πιο δημοφιλή ορεκτικά με δεκάδες παραλλαγές και ειδικές πιατέλες που πωλούνται στα καταστήματα για το σερβίρισμά τους.
Φυσικά τα αυγά δεν έχουν τίποτα το διαβολικό, απλά (όπως διάβασα στη wikipedia) μια εταιρία λάνσαρε στην αγορά το 1868 ζαμπόν και άλλα κρέατα με καυτερά καρυκεύματα και τα προώθησε στην αγορά με το επίθετο deviled για να δείξει ότι είναι καυτερά. Από τότε το επίθετο αυτό επεκτάθηκε και σε άλλα φαγητά που ανακατεύονται με καυτερά καρυκεύματα όπως στην περίπτωση αυτή τα αυγά που ανακατεύονται συνήθως με μουστάρδα Dijon. Θυμάμαι την μητέρα μου να τα σερβίρει στην Γιορτή του Πατέρα μου ( του Αγίου Γεωργίου) . Αποτελούν την καλύτερη λύση για να αξιοποιήσουμε τα κόκκινα αυγά που ξεμένουν μετά το Πάσχα.

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

10 αυγά βρασμένα σφικτά

αλάτι και πιπέρι

μια γεμάτη κουταλιά της σούπας μαγιονέζα

μια γεμάτη κουταλιά της σούπας μουστάρδα

φυλλαράκια άνηθου η μαϊντανού για την διακόσμηση

 

Κόψτε τα αυγά σας στην μέση ..Βάλτε τους κρόκους σε ένα μπώλ.

Θρυμματίστε τους με ένα πιρούνι ..

Αλατοπιπερώστε .

Προσθέστε την μαγιονέζα και την μουστάρδα..

Ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες.

Βάλτε το μείγμα σε ένα κορνέ και γεμίστε τα αυγά σας .

Διακοσμήστε με ένα φυλλαράκι άνηθο η μαϊντανό ..

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON