Μαρασκίνο: Στο ξινό κεράσι ή βύσσινο του είδους marasca οφείλει την ονομασία του το δημοφιλές Μαρασκίνο, που χρησιμοποιείται κατά κόρον στη ζαχαροπλαστική, ως βασικό συστατικό που προσδίδει γεύση και άρωμα σε πολλές συνταγές γλυκών.
Το Μαρασκίνο έχει μία λαμπρή ιστορία που ξεκινά το 1759 με τον Franscesco Drioli, ένα Βενετό έμπορο που ξεκινά την παραγωγή του κερασιού μαρασκίνο στη Ζαντάρ, πρωτεύουσα της Δαλματίας που συνέδεσε το όνομά της με την παραγωγή του καρπού. Η ποτοποιία του Drioli και το υπέροχο Μαρασκίνο του κατέκτησαν όλο τον κόσμο και έγιναν η αγαπημένη μάρκα ποτού για 150 χρόνια, με τον Drioli, την οικογένειά του και τους απογόνου του, να απολαμβάνουν σεβασμό και χρήματα από βασιλιάδες και αυτοκράτορες, σε Αυστρία, Μεγάλη Βρετανία και Ιταλία. Σήμερα, η Κροατία παραμένει να είναι η μεγαλύτερη παραγωγός λικέρ στον κόσμο, με το Μαρασκίνο να διατηρεί τα σκήπτρα της προτίμησης της μεγαλύτερης μερίδας του κοινού που αγαπά τα ηδύποτα.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Συνταγή εδώ : https://koykoycook.gr/?p=18776
Θα χρειαστείτε 3 παντεσπάνια.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Στο ζουμί που έχει το βαζάκι με τα κερασάκια μαρασκίνο(800 γρ) προσθέστε
ένα σφηνάκι λικέρ μαρασκίνο και με αυτό θα ποτίσετε την τούρτα σας..
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
8 φάκελοι Γκαρνί ζαχαροπλαστικής κακάο
6 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
6 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
Χτυπήστε όλα τα υλικά στο μίξερ και βάλτε την κρέμα στο ψυγείο να σφίξει..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ-ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΟΥΡΤΑΣ
Με ένα πινέλο βρέξτε ελαφρά το πρώτο παντεσπάνι.
Στρώστε την κρέμα σοκολάτα..
Βρέξτε με το ίδιο τρόπο το δεύτερο παντεσπάνι.
Συνεχίστε με το δεύτερο στρώμα κρέμας.
Τοποθετήστε το τελευταίο παντεσπάνι.
Βρέξτε και αυτό με σιρόπι.
Με την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτα επικαλύψτε όλη την τούρτα.
Με ένα κορνέ κάντε την διακόσμηση γύρω γύρω.
Κάντε μικρές ροζέτες στην επιφάνεια της τούρτας σας και στολίστε την
με ολόκληρα κερασάκια Μαρασκίνο μαζί με το κοτσανάκι τους.
Απολαυστική όσο δεν παίρνει .. Death by Chocolate….
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)