8+2 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Η παράδοση θέλει την 25η Μαρτίου να τρώμε μπακαλιάρο και μάλιστα με σκορδαλιά. Γνωρίζετε όμως πώς προέκυψε αυτή η συνήθεια και πώς μπορούμε να διώξουμε τη μυρωδιά του σκόρδου;

051020142634 (2)

 Μέσα στη νηστεία της μεγάλης Σαρακοστής η Εκκλησία μας επιτρέπει δύο εξαιρέσεις κατά τις οποίες μπορούμε να φάμε ψάρι. Στις 25 Μαρτίου που γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Κυριακή των Βαΐων. Η επιλογή του παστού μπακαλιάρου έγινε γιατί όσοι ζούσαν κοντά στη θάλασσα μπορούσαν να τρώνε φρέσκα ψάρια, αλλά όσοι ζούσαν σε απομακρυσμένα χωριά είχαν πρόβλημα γιατί δεν υπήρχαν ψυγεία.

O μπακαλιάρος, λοιπόν εκείνα τα χρόνια, ήταν ιδανικός, γιατί ήταν φθηνός και μπορούσε να διατηρηθεί για μεγάλο διάστημα όταν γινόταν παστός. Στην Ελλάδα η δημοφιλέστερη συνταγή είναι μπακαλιάρος με σκορδαλιά κι αυτό γιατί το σκόρδο είναι ελληνικό, η σκορδαλιά παραδοσιακή, και ταιριάζουν γευστικά πάρα πολύ.

Πώς φεύγει η μυρωδιά του σκόρδου
Aν τελικά επιλέξετε να φάμε σκορδαλιά, άλλα θέλετε να διώξετε τη μυρωδιά του από το στόμα σας, υπάρχει τρόπος.

  • Μπορείτε να μασήσετε φυλλαράκια φρέσκου μαϊντανού, ή να φάτε λίγο ελληνικό καφέ ωμό.
  • Ένα καρφάκι γαρύφαλλο που θα κρατήσετε στο στόμα σας είναι μια πολύ καλή λύση.
  • Τα φύλλα του φασκόμηλου έχουν καλά αποτελέσματα, επίσης και το μήλο βοηθάει πάρα πολύ.

Εμείς εδώ έχουμε πιάτα που δεν περιλαμβάνουν μόνο μπακαλιάρο αλλά και άλλα είδη ψαριών .

 

 

 

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ 

https://koykoycook.gr/?p=17758

2002201312231

 

 

ΨΑΡΙ ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΣΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΜΠΥΡΑΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΖΑΡΙΑ

https://koykoycook.gr/?p=6525

2002201312274

 

 

ΨΑΡΙΑ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΛΑΤΙΟΥ

https://koykoycook.gr/?p=7258

fish in salt crust

 

 

 

ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ

https://koykoycook.gr/?p=17617

1603201528524 (2)

 

 

ΨΗΤΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ

https://koykoycook.gr/?p=24467

1803201737101 (2)

 

 

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΛΑΚΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

https://koykoycook.gr/?p=7218

1802201312148

 

 

ΛΑΒΡΑΚΙΑ ΨΗΤΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

https://koykoycook.gr/?p=14691

0204201424480 (2)

 

 

 

ΡΟΛΑΚΙΑ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΑΡΙΔΑΣ

https://koykoycook.gr/?p=4800

251220128957

 

 

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ

https://koykoycook.gr/?p=7290

2203201313907

 

 

 

ΨΑΡΟΣΑΛΑΤΑ 

https://koykoycook.gr/?p=4632

251220129051

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ…….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

 

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια -Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON