Navigation Menu+

ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΦΡΟΖΕΝ ΕΛΣΑ ΚΑΙ ΑΝΝΑ

Posted on Mar 20, 2017 by in Επιδόρπια, Τούρτες & Τάρτες | 0 comments

1103201736977 (2)

Το Ψυχρά κι Ανάποδα (αγγλικάFrozen) είναι αμερικανική ταινία κινουμένων σχεδίων του 2013 σε παραγωγή της Walt Disney Animation Studios και κυκλοφόρησε από την Walt Disney Pictures. Είναι η 53η προσθήκη της σειράς Κλασικών Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων της Walt Disney. Είναι ελαφρώς βασισμένη στο παραμύθι Η Βασίλισσα του Χιονιού του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και οι ηθοποιοί Κρίστεν ΜπελΙντίνα ΜενζέλΤζόναθαν ΓκροφΤζος Γκαντ και Σαντίνο Φοντάνα δίνουν τις φωνές τους στους κεντρικούς χαρακτήρες.

Η ταινία πέρασε αρκετές σεναριακές αλλαγές για αρκετά χρόνια, πριν πάρει το πράσινο φως το 2011 με ένα σενάριο που έγραψε η Τζένιφερ Λι και σε σκηνοθεσία της Λι και του Κρις Μπακ. Ο Κρίστοφ Μπεκ έγραψε το ορχηστρικό σκορ της ταινίας και το ανδρόγυνο Ρόμπερτ Λόπεζ και Κρίστεν Άντερσον-Λόπεζ έγραψαν τα τραγούδια.

Η πρεμιέρα της ταινίας έγινε στις 19 Νοεμβρίου 2013 και κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 27 Νοεμβρίου. Η ταινία ξεπέρασε το 1 δις σε παγκόσμιες εισπράξεις. Γνώρισε κριτική επιτυχία με αρκετούς κριτικούς να τη θεωρούν την καλύτερη ταινία – μιούζικαλ κινουμένων σχεδίων της Disney από την εποχή αναγέννησης του στούντιο. Η ταινία κέρδισε δύο Όσκαρ στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων και Πρωτότυπου Τραγουδιού, τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων, το BAFTA Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων, πέντε Annie Awards και δύο Critics’ Choice Awards.

To Ψυχρά κι Ανάποδα κατέκτησε τον τίτλο της πιο πετυχημένης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων όλων των εποχών, με έσοδα που αγγίζουν τα 1.14 δις δολάρια ξεπερνώντας το Toy Story 3. Επίσης, πίσω από το Iron Man 3 είναι η δεύτερη πιο πετυχημένη ταινία του 2013. Τέλος, είναι η έβδομη πιο πετυχημένη ταινία όλων των εποχών.

Η ταινία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων Χρόνια Πολλά Ψυχρά κι Ανάποδα κυκλοφόρησε στις ελληνικές αίθουσες στις 12 Μαρτίου του 2015 μαζί με τη Σταχτοπούτα του Κένεθ Μπράνα.

Στις 12 Μαρτίου του 2015, ανακοινώθηκε επίσημα το sequel της ταινίας με τίτλο Ψυχρά κι Ανάποδα 2, με παραγωγό τον Πίτερ ντελ Βέκο και σκηνοθέτες τους Τζένιφερ Λι και Κρις Μπακ, από την πρώτη ταινία. Η ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας και η υπόθεσή της παραμένουν άγνωστες, ωστόσο έγινε γνωστό ότι δεν θα κυκλοφορήσει πριν το 2019.

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A8%CF%85%CF%87%CF%81%CE%AC_%CE%BA%CE%B9_%CE%91%CE%BD%CE%AC%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B1

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

0302201527076 (2)

(Για στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 18 cm)

3 μεγάλα αυγά

120 γρ ζάχαρη

70 γρ αλεύρι

60 γρ κακάο

2 βανιλέτες

1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανιλέτες.

Βάζουμε σε ένα μπώλ το αλεύρι και το κακάο.

Προσθέτουμε μέσα στο μίξερ το μείγμα των αλεύρων κουταλιά-κουταλιά

και στο τέλος  το μπαίκιν πάουντερ  .

Βουτυρώνουμε ένα σκεύος διαμέτρου 18 cm και το στρώνουμε με χαρτί

ψησίματος που το βουτυρώνουμε και αυτό.

Έχουμε ήδη προθερμάνει τον φούρνο στους 170-1800 C.

Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.

Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε στα 3.

Είναι καλύτερα να το φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα ..

Έτσι θα κοπεί καλύτερα.

0712201530230 (2)

Συνταγή εδώ για το μεγάλο παντεσπάνι   http://koykoycook.gr/?p=5430

 

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ

979-large_default

Διαλύστε μέσα σε 1 μεγάλο φλιτζάνι ζεστό νερό 3 κουταλιές σοκολάτα σκόνη

 της Cadboury μαζί με 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ και βρέξτε τα παντεσπάνια

σας με ένα πινέλο.

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΦΕΡΕΡΟ

1003201632806 (2)

1 λίτρο φρέσκο γάλα 

1  κουταλιά της σούπας υγρή  εσάνς βανίλιας  η 5 βανιλέτες

10 κρόκοι αυγού

250 γρ ζάχαρη

50 γρ μαλακό αλεύρι

50 γρ κόρν φλάουερ

100 γρ φουντούκια πολτοποιημένα στο μούλτι

2 κουταλιές της σούπας νουτέλα

20 σοκολατάκια φερέρο πολτοποιημένα στο μούλτι

120920123661 120920123673

Ζεστάνετε το γάλα με την εσάνς.

Χτυπήστε στο μίξερ τούς κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα
υποκίτρινο μείγμα.

Προσθέστε το αλεύρι και το κόρν φλάουερ.

120920123684 1003201632810 (2)

Τραβήξτε την κατσαρόλα από την φωτιά να μείνει λίγο και προσθέστε το μείγμα
του μίξερ.

Βάλτε το σκεύος σε χαμηλή φωτιά  ανακατεύοντας  συνεχώς με σύρμα
μέχρι να γίνει το μείγμα παχύρρευστο και να κοχλάσει.

Βράζετε το μείγμα για ένα λεπτό και ανακατεύετε συνεχώς.

Τραβήξτε από την φωτιά και ρίξτε μέσα την νουτέλα,τα φουντούκια

και τα σοκολατάκια.

1003201632811 (2)

Ανακατέψτε καλά με σύρμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βάλτε την κρέμα στο ψυγείο με μεμβράνη να σφίξει για 3-4 ώρες.

Εγώ συνήθως την φτιάχνω από την προηγούμενη μέρα.

 

 

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

1103201632815 (2)

Ποτίστε το πρώτο μεγάλο παντεσπάνι(με πινέλο) και στρώστε μια δόση κρέμας .

Συνεχίστε μέχρι και το τελευταίο.

Αλείψτε με την υπόλοιπη κρέμα όλη την τούρτα  σας εξωτερικά.

Βάλτε στο ψυγείο να σφίξει.

Κάντε το ίδιο και με το μικρο παντεσπάνι.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

1103201736969 (2)

Θα χρειαστείτε άσπρη και θαλασσί ζαχαρόπαστα ,

βρώσιμη κόλλα,διάφορα κουπάτ χιονονιφάδες ,φιγούρες της έλσας και της άννας

και φαντασία.

Δείτε την διακόσμηση βήμα βήμα στις φωτογραφίες.

1003201736959 1003201736960 (2)

1003201736963 (2) 1003201736967 (2)

1103201736973 (2) 1103201736970 (2)

1103201736971 (2) 1103201736976 (2)

1103201736972 (2)

1103201736978 (2)

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….

ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

 

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>