Αποτελεί την μακροβιότερη αλλά και πιο «γλυκιά» ελληνική επιχείρηση η οποία για περισσότερα από 170 χρόνια συνδέει το όνομά της με την αγαπημένη σε όλους σοκολάτα. Το όνομα Παυλίδης συνδεδεμένο με την σοκολάτα υγείας, την Lacta και τη Merenda, έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό brand που μένει αναλλοίωτο ανά τους αιώνες παρά το γεγονός ότι από το 1989 βρίσκεται υπό τη σκέπη μεγάλων πολυεθνικών.
Το εργοστάσιο Παυλίδης στην Ελλάδα τιμήθηκε μάλιστα με το Πλατινένιο βραβείο Απόδοσης (Global Efficiency Platinum Award) από την Mondelez, μητρική εταιρεία, αποτελώντας το πρώτο εργοστάσιο της Ευρώπης και της Βορείου Αμερικής ανάμεσα σε πάνω από 100 του ομίλου που έλαβε τέτοια διάκριση.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ(8 μεγάλα μπισκότα)
190 γρ Μερέντα η Νουκρέμα η Νουτέλα
(έχοντας δοκιμάσει όλα τα είδη Μερέντας προτείνω ανεπιφύλακτα
για τα συγκεκριμένα μπισκότα, την Νουκρέμα…)
170 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μεγάλο αυγό
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν πάουντερ
1 βανιλέτα σκόνη Αλσα
50 γρ δάκρυα σοκολάτα γάλακτος(προαιρετικά)
Βάλτε τα 5 πρώτα υλικά σε ένα μπώλ.
Ζυμώστε με τα χέρια σας μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να έχετε μια μπάλα.
Προσθέστε τα δάκρυα σοκολάτας.
Πλάστε σε μπαλάκια και πατήστε τα με το χέρι σας να ισιώσουν .
Ψήστε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος σε προθερμασμένο φούρνο
στους 150 βαθμούς για 15 λεπτά .
Μην τα αφήσετε παραπάνω γιατί θα σφίξουν ..
Αφήστε τα να κρυώσουν και απολαύστε τα..
Ιδανικά για κάθε στιγμή..Ειδικά όταν θέλετε κάτι γλυκό στα γρήγορα.
Αν έχετε παιδιά στο σπίτι κάντε διπλή η τριπλή δόση..
Τρώγονται μετά μανίας..
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)