ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΑΓΙΟΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΔΙΑ

Όλοι αναζητάμε την αγάπη, τον ένα και μοναδικό άνθρωπο που θα μας προσφέρει τη ζεστασιά, την προστασία και την ευτυχία που τόσο αναζητάμε. Όταν φανταζόμαστε την ιδανική σχέση τείνουμε να εξιδανικεύουμε όχι μόνο τον σύντροφο που θα έχουμε στη ζωή μας αλλά και την ίδια την αγάπη. Η αγάπη μπορεί να υπάρχει στην καθημερινή μας ζωή μαζί με την ρουτίνα, τα προβλήματα, την βαρεμάρα. Για αυτό μην ξεχνάτε τι είναι πραγματικά η αγάπη:

1.Η αγάπη είναι επιλογή: Η αγάπη διαφέρει από την επιθυμία, το πάθος και άλλα συναισθήματα που διαρκούν συνήθως λίγο αλλά είναι πολύ έντονα. Η αγάπη είναι μια επιλογή. Έχουμε επιλέξει να αγαπάμε κάποιον και κανείς και τίποτα δεν μπορεί να μας πιέσει να αισθανθούμε αγάπη.

2. Η αγάπη δεν είναι παθιασμένη: Η αγάπη δεν είναι ένα συναίσθημα υπερβολικό. Δεν μας οδηγεί να κάνουμε τρελά πράγματα και δεν βγάζει τον κακό μας εαυτό προς τα έξω. Η αγάπη είναι ένα συναίσθημα που μπορούμε να αντέξουμε για αυτό και διαρκεί για πάντα.

3.Η αγάπη χρειάζεται χρόνο για να δημιουργηθεί: Η αγάπη μεταξύ δύο ανθρώπων χρειάζεται αρκετό χρόνο, εμπιστοσύνη και οικειότητα για να δημιουργηθεί. Βασίζεται στον χρόνο που περνάμε με τον σύντροφό μας για να τον γνωρίσουμε, να μοιραστούμε τα ενδιαφέροντά μας και τις απόψεις μας. Η αγάπη εμφανίζεται όταν γνωρίζουμε τον άλλο τόσο καλά ώστε να τον σεβόμαστε για αυτό που είναι και να τον θαυμάζουμε.

4. Αγάπη σημαίνει υπομονή: Για να αγαπήσουμε πρέπει να ξέρουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας, να έχουμε υπομονή με τα συναισθήματά μας και τους άλλους. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε άμεση αντίδραση ή ανταπόδοση, αλλά αρκεί να αφήσουμε τα πράγματα να κυλήσουν μόνα τους.

5. Η αγάπη απαιτεί δουλειά: Χρειάζεται προσπάθεια και δύο ανθρώπους που δουλεύουν καθημερινά για τη σχέση τους. Έτσι η αγάπη γίνεται πιο δυνατή και δεν εξασθενεί.

6.Η αγάπη απαιτεί την παρουσία μας: Δεν μπορούμε να αγαπάμε κάποιον από ‘απόσταση’. Πρέπει να είμαστε μέρος της ζωής τους, να ακούμε τα προβλήματα τους, να τους βοηθάμε και να προσφέρουμε την συμπαράστασή μας. Η αγάπη δηλώνει το παρόν σωματικά, συναισθηματικά, ψυχικά και πνευματικά.

7. Αγάπη είναι η καλοσύνη: Εάν η αγάπη σας πληγώνει τον άλλο, τότε δεν είναι αγάπη. Αν τον καταπιέζει, δημιουργεί άσχημα συναισθήματα ή καταστάσεις, τότε δεν είναι μια ώριμη αγάπη. Η αγάπη πρέπει να μας κάνει να αισθανόμαστε σιγουριά και να δημιουργεί μια σταθερότητα στη ζωή μας.

8.Η αγάπη δεν είναι εγωιστική: Όταν αγαπάμε σταματάμε να ενδιαφερόμαστε μόνο για τον εαυτό μας. Γινόμαστε ένα με τον άλλο και λειτουργούμε μαζί του σαν μια οντότητα.

9. Η αγάπη δεν είναι ποτέ τέλεια: Η ιδανική αγάπη υπάρχει μόνο στον κινηματογράφο. Η πραγματική αγάπη υπάρχει μαζί με την ρουτίνα, τα προβλήματα και τη βαρεμάρα. Ο συμβιβασμός είναι το κλειδί για μια ευτυχισμένη σχέση όπου υπάρχει αγάπη.

10. Η αγάπη απαιτεί δέσμευση: Πάντα θα υπάρχουν πειρασμοί, όμως όταν δύο άνθρωποι έχουν δεσμευτεί να αγαπούν ο ένας τον άλλο, ξέρουν τον τρόπο για να λειτουργήσει η σχέση τους. Η αληθινή αγάπη δεν μας αφήνει να αναρωτιόμαστε αν ‘υπάρχει κάποιος καλύτερος’ για εμάς αλλά υπάρχει μόνο όταν έχουμε αποφασίσει να μοιραστούμε με ένα άνθρωπο τη ζωή μας.

http://www.kathimerini.gr/797525/article/gynaika/sxeseis/agaph-10-alh8eies-poy-3exname

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

1302201736642 (2)

Συνταγή για το παντεσπάνι σοκολάτας εδώ : https://koykoycook.gr/?p=5430

Φτιάξτε το από την προηγούμενη μέρα.

Φρέσκο δεν θα κοπεί καλά.

161020125209

Εμείς χρησιμοποιήσαμε μια φόρμα καρδιά αρκετά βαθιά.

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

1701201421310 (2)

 3 φάκελοι γκαρνί κακάο

3 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος

3 κουταλιές της σούπας κοσκινισμένο κακάο άγλυκο

Χτυπάμε τα 2 πρώτα υλικά στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα.

Προσθέτουμε το κακάο ελαττώνοντας την ταχύτητα στο μίξερ.

Αυξάνουμε ξανά τις στροφές για να ενσωματωθεί .

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον 2 ώρες .

 

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΟΥ

1112201634790 (2)

3/4 φλιτζανιού του τσαγιού  ζεστό νερό

2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη 

2 κουταλιές της σούπας ρόφημα Κάντμπουρυ 

1 κουταλάκι της σούπας κακάο σκόνη άγλυκο

1 σφηνάκι κονιάκ

Αναμείξτε όλα τα παραπάνω υλικά μαζί.

Αφήστε το μείγμα να κρυώσει.

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 2 ΚΡΕΜΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

1701201421312 (2)

 6 φάκελοι γκαρνί

2 μορφάτ  κρέμα (κουτί)

3 κρέμες γάλακτος των 250 ml

2 βανίλιες

1 κουταλιά της σούπας εσάνς καραμέλα βουτύρου

χρώμα ζαχαροπλαστικής rose rosado της Wilton

Έχουμε βάλει τις κρέμες μόρφατ τουλάχιστον για 2 ώρες στο ψυγείο προτού τις χρησιμοποιήσουμε .

Τις χτυπάμε να αφρατέψουν  στο μίξερ και προσθέτουμε τις κρέμες γάλακτος και τα γκαρνί.

Ρίχνουμε  τις βανίλιες .

Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 μέρη .

Βάζουμε το ένα μέρος στο ψυγείο να σφίξει .

0102201421988 (2)

Στο άλλο μέρος προσθέτουμε την εσάνς και το χρώμα .

Η ποσότητα του χρώματος εξαρτάται από την απόχρωση που θέλετε.

Βάζουμε και το δεύτερο μέρος στο ψυγείο να σφίξει για 2 ώρες περίπου .

 

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

1202201736599 (2)

Ποτίζουμε το πρώτο μας παντεσπάνι και στρώνουμε την μισή κρέμα σοκολάτα.

Συνεχίζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι .

1202201736601 (2)

Με μια σπάτουλα επικαλύπτουμε προσεχτικά όλη την τούρτα με  ένα λεπτό στρώμα άσπρης κρέμας.

Γεμίζουμε 2 κορνέ το ένα με την λευκή κρέμα και το άλλο με την φούξια .

1302201736616 (2)

Για τα πέταλα χρησιμοποιήσαμε 2 μύτες Wilton 12 ΜΜ.

Θα χρειαστούμε μια  λεπτή σπάτουλα να κάνουμε τα πέταλα.

1701201421329 (2)

Στην φωτο βλέπετε την τεχνική της διακόσμησης.

1302201736617 (2)

Για το πάνω μέρος της τούρτας χρησιμοποιήσαμε το υπόλοιπο από τις 2 κρέμες

με τις ίδιες μύτες.

1302201736619 (2)

Στο κέντρο κόψαμε μια καρδιά από λευκή ζαχαρόπαστα.

Γράψαμε με κόκκινο βρώσιμο μαρκαδόρο το <Σ’αγαπάω> και τελειώσαμε 

με ένα μικρό ζαχαρωτό καρδούλα στο κάτω μέρος της ζαχαρόπαστας.

1302201736618 (2) 1302201736622 (2)

1302201736623 (2)

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ  ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

 

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON