ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

Σύμφωνα με τη γερμανική γαστριμαργική παράδοση το πλήρες γεύμα αποτελείται από πολύ κρέας με «μαύρη σάλτσα», λαχανικά και πολλές πατάτες. Tελευταία όμως οι συνήθειες των Γερμανών αλλάζουν.

Ο ισχυρισμός ότι τα γεύματα στη Γερμανία δεν είναι τίποτε άλλο, παρά «διαλείμματα από την εργασία προκειμένου να τροφοδοτηθεί η μηχανή» είναι υπερβολικός.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ενιαία γερμανική κουζίνα, όπως την γνωρίζουμε από άλλες χώρες. Κάθε περιοχή της Γερμανίας έχει τις δικές της σπεσιαλιτέ, μολονότι το ψητό χοιρινό κότσι (Schweinehaxe) απαντάται σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Το παραδοσιακό πιάτο στην Ρηνανία είναι το «Sauerbraten». Πρόκειται για βοδινό κρέας μαριναρισμένο στο ξύδι. Στη βόρεια Γερμανία κυριαρχεί το «Labskaus». Είναι μια μίξη από ψιλοκομμένο βοδινό κρέας, πατάτες, ρέγκα, κρεμμύδια και παντζάρια, γαρνιρισμένα με ένα τηγανητό αυγό.

Στην Κάτω Σαξονία, το παραδοσιακό πιάτο αποτελείται από βραστό πράσινο λάχανο και ένα τοπικό είδος λουκάνικου που ακούει στο όνομα «Pinkel». Η Θουριγγία είναι ξακουστή για το καπνιστό λουκάνικο «Rostbratwurst» και τα Klöße, που είναι κάτι σαν γιουβαρλάκια. Η Βαυαρία είναι η πατρίδα του «Weißwurst», του λευκού λουκάνικου. Παραδοσιακά το Weißwurst τρώγεται πριν από τις 11 το πρωί και δεν επιτρέπεται να τεμαχιστεί κατά την κατανάλωση. Τρώγεται με μια ιδιαίτερη τεχνική που αποκαλείται «zuzeln»: οι υποψιασμένοι «ρουφούν» επιδέξια το περιεχόμενο του λουκάνικου, αφήνοντας το εξωτερικό περίβλημα.

Ας διευκρινιστεί ότι οι τοπικές σπεσιαλιτέ της Γερμανίας, υπάρχουν σε δεκάδες παραλλαγές.

Read more : http://www.dw.com/el/%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B1/a-3431803

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

0801201735844-2

125 γρ βούτυρο η μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

60 γρ ζάχαρη άχνη

μια πρέζα αλάτι

1 αυγό

ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι

300 γρ περίπου κόκκινη φαρίνα

0801201735802-2

Χτυπάτε στο μίξερ βούτυρο,ζάχαρη,ξύσμα  και αλάτι με το φτερό να ασπρίσουν.

Ρίχνετε μέσα στο μίξερ  το αυγό.

Βγάζετε το φτερό και βάζετε το εξάρτημα για το ζύμωμα.

Προσθέτετε  σταδιακά το αλεύρι.

0801201735808-2

Η ζύμη  είναι έτοιμη. 

0801201735812-2

Ανοίγουμε φύλλο.Το βάζουμε σε βουτυρωμένο σκεύος για Τάρτα .

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

0801201735853-2

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1/4 φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού κανέλα

2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού μοσχοκάρυδο

2 βανίλιες

5-6 μήλα ( ότι είδος μήλα θέλετε)

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

0801201735817-2

Αναμείξτε τα 5 πρώτα υλικά σε ένα μπώλ .

Πασπαλίστε με ένα κουτάλι την τάρτα  σας..

0801201735822-2

Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε λεπτές φετούλες .

Στρώστε φετούλες ( ένα στρώμα μήλα) πάνω στην τάρτα.

Πασπαλίστε τα με το μείγμα της ζάχαρης .

Στρώστε άλλο ένα στρώμα μήλα..

0801201735829-2

Πασπαλίστε πάλι ..

0801201735835-2

Στο τελευταίο στρώμα ρίξτε με ένα κουτάλι σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος να πάει

παντού και μετά πασπαλίστε με το υπόλοιπο μείγμα της ζάχαρης.

0801201735840-2

Καλύψτε  την ταρτιέρα με αλουμινόχαρτο .

(Κάντε ένα θόλο με το αλουμινόχαρτο).

0801201735851-2

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 160 C για 45 λεπτά ..

0801201735855-2

Βγάλτε το αλουμινόχαρτο και ψήστε να πάρει χρώμα για άλλα 12-15 λεπτά περίπου.

Όταν αφαιρέσετε το αλουμινόχαρτο η μηλόπιτα θα έχει ακόμα υγρά ..

Μην μπείτε στον πειρασμό να την ψήσετε παραπάνω..

Τα υγρά θα εξαφανιστούν εντελώς μετά το τελικό ψήσιμο(ξεσκέπαστη)

και μόλις κρυώσει εντελώς η μηλόπιτα.

0801201735860-2

Αφήστε να κρυώσει καλά πριν την κόψετε.

Ζουμερή και γεμάτη αρώματα μήλου,κανέλας και μοσχοκάρυδου. 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)

(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON