Navigation Menu+

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΜΠΛΑΚ ΦΟΡΕΣΤ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Posted on Dec 27, 2016 by in Επιδόρπια, Τούρτες & Τάρτες, Χριστουγεννιάτικα | 0 comments

20161224_170440-2

Τα Χριστούγεννα  ήρθαν.. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι πόλεις έχουν φορέσει τα γιορτινά τους, οι πλατείες και οι γειτονιές έχουν φωτιστεί και οι γονείς με τα παιδιά επισκέπτονται γιορτινές εκδηλώσεις και πολυκαταστήματα, για να βιώσουν το χαρμόσυνο πνεύμα των ημερών. Κι όμως, μέσα σε όλο αυτό το γιορτινό πνεύμα ο καθένας μας βιώνει τα Χριστούγεννα με διαφορετικό τρόπο και αυτή η χαρμόσυνη γιορτή έχει άλλη σημασία για τον καθένα από εμάς.

Τα Χριστούγεννα μοιάζουν να είναι μια παράξενη γιορτή. Όσο είμαστε παιδιά, ανυπομονούμε να έρθουν κι ευχόμαστε να κρατήσουν για πάντα. Έπειτα μπαίνουμε στην εφηβεία και επαναστατούμε στις οικογενειακές συνήθειες, σε μια προσπάθεια να είμαστε διαφορετικοί, ενώ παράλληλα το παιδί μέσα μας τα λαχταρά κρυφά. Αργότερα ενηλικιωνόμαστε, ζούμε σε διαφορετικούς ρυθμούς και σταδιακά πολλές χαρές της παιδικής μας ηλικίας παίρνουν τη μορφή στερεοτύπων και μοιάζουν να εξασθενούν. Ώσπου έρχεται κάποτε εκείνη η στιγμή που μπαίνουν στη ζωή μας τα παιδιά, τα δικά μας παιδιά ή των οικείων μας. Κάποιοι γινόμαστε γονείς, κάποιοι νονοί, κάποιοι θείοι. Είναι τότε που γινόμαστε πιο ώριμοι και ταυτόχρονα βιώνουμε το παράδοξο να νιώθουμε κάτι το πολύ παιδικό μέσα μας, καθώς σιγά – σιγά τα Χριστούγεννα ξαναμπαίνουν στη ζωή μας. Κι έτσι, μέσα από τα παιδικά μάτια, τα χαιρόμαστε, τα θυμόμαστε και θέλουμε το ίδιο και για αυτά.

Πηγή: http://psychografimata.com/6039/christougenna-simeni-anamnisis/

 

 

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΕΔΩ :

0712201530230-2

http://koykoycook.gr/?p=5430

Φτιάξτε το από την προηγούμενη μέρα ..

Κόψτε το σε 3 λεπτές βάσεις την μέρα που θα στήσετε την τούρτα.

 

YΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1402201632280-2

1 φλιτζάνι σιρόπι από το βάζο των κερασιών

μισό φλιτζάνι ζάχαρη

1 σφηνάκι τσέρι μπράντι

Ρίχνουμε την ζάχαρη στο μείγμα από το σιρόπι και το μπράντι.

Βάζουμε σε κατσαρολάκι και αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά περίπου.

Το αφήνουμε να κρυώσει καλά  και με αυτό ποτίζουμε το παντεσπάνι μας.

 

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

2312201635319-2

1 Βάζο sour cherries 680 γρ

5 κουτιά μόρφατ βανίλια

4 κουταλάκια ζάχαρη άχνη

2 σοκολάτες πραλίνα  των 170 γρ

4 κουταλάκια άγλυκο κακάο σκόνη

2312201635315-2

Στραγγίζουμε τα κεράσια και κρατάμε το ζουμί τους για να φτιάξουμε το σιρόπι.

Χτυπάμε τις Μόρφατ και την άχνη σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ.

Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει.

Ποτίζουμε το πρώτο παντεσπάνι και στρώνουμε από πάνω μια παχιά δόση κρέμας.

2312201635316-2

Βάζουμε μια στρώση κεράσια.

Συνεχίζουμε με την επόμενη στρώση ..

Βρέχουμε ελαφρά και το τρίτο παντεσπάνι.

Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε 

την γκανάς μαύρης  σοκολάτας.

Την υπόλοιπη κρέμα που θα μας περισσέψει την χτυπάμε ξανά

με τις σοκολάτες πραλίνα (που έχουμε λιώσει σε μπαίν μαρί)

μαζί με το κακάο για καλύψουμε την τούρτα γύρω γύρω

και για να την διακοσμήσουμε.

 

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΣ ΜΑΥΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

0712201530236-2

125 γρ κουβερτούρα Παυλίδη

125 γρ κρέμα γάλακτος 35%

Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και φέρτε την σε βρασμό.

Τραβήξτε από την φωτιά και ρίξτε μέσα την κουβερτουρα.

Αφήστε την στην άκρη για 5 λεπτά και μετά ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει 

η σοκολάτα .

Αφήστε να κρυώσει και περιχύστε την τούρτα σας..

 

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

2312201635336-2

1 ζαχαρωτό πιγκουίνος

1 ζαχαρωτή καρδιά

2 άσπρες χιονονιφάδες από ζαχαρόπαστα

2 πράσινα φύλλα γκύ από ζαχαρόπαστα

3 μικρά κόκκινα μπαλάκια από ζαχαρόπαστα για το γκύ

2312201635342-2

Περιχύστε με την γκανάς την τούρτα από πάνω.

Βάλτε την τούρτα στο ψυγείο για να σφίξει η γκανάς.

Καλύψτε την τούρτα γύρω γύρω με την σοκολατένια κρέμα..

Κάντε μικρές ροζέτες με ψιλό κορνέ..

2312201635347-2

Διακοσμήστε από πάνω την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα.

2312201635339-2

Γράψτε τα χρόνια πολλά για τους αγαπημένους που γιορτάζουν.

2312201635355-2

Βάλτε τα Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά..

20161224_170438-2

Κάντε την δική σας  διακόσμηση .. Η φαντασία δεν έχει όρια..

2312201635366-2

 

Χρόνια πολλά!!

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια -Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>