ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ BITTER ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ

Κουκουβάγια η γλαύκα ονομάζεται κάθε μέλος της βιολογικής τάξης Γλαυκόμορφα (Strigiformes), η οποία ανήκει στην ομοταξία των Πτηνών (Aves) και περιλαμβάνει περίπου 200 είδη αρπακτικών και στην πλειονότητά τους νυκτόβιων πουλιών. Κατανέμονται σε όλες τις ηπείρους εκτός της Ανταρκτικής και έχουν αναπτύξει αξιόλογες προσαρμογές στη νυχτερινή διαβίωση. Διακρίνουμε δυο οικογένειες γλαυκών: την οικογένεια των Τυτονιδών (Tytonidae) η οποία περιλαμβάνει λιγοστά (16) είδη και την οικογένεια των Γλαυκιδών (Strigidae) όπου ανήκουν τα περισσότερα είδη κουκουβάγιας.

Από την αρχαιότητα η κουκουβάγια ταυτιζόταν με τη σοφία. Οι αρχαίοι Έλληνες τη θεωρούσαν το σύμβολο της θεάς Αθηνάς. Ενδεικτική της λατρείας των αρχαίων Ελλήνων για το πτηνό αυτό είναι η αναφορά του Αλεξανδρινού λεξικογράφου Ησύχιου, σύμφωνα με την οποία, πριν ξεκινήσει η ναυμαχία της Σαλαμίνας, είχε πετάξει μια κουκουβάγια ως προάγγελος της νίκης των Ελλήνων.

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%B1

 

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙA

1512201634966-2

Συνταγή εδώ https://koykoycook.gr/?p=7898

Θα χρειαστείτε 3 παντεσπάνια.

Φτιάξτε τα από την προηγούμενη μέρα ..

1712201635003-2

Αφαιρέστε με μαχαίρι τα πάνω κομμάτια και κόψτε τα  υπόλοιπα παντεσπάνια

σε 2 κομμάτια το καθένα.

3 βάσεις θα  χρησιμοποιηθούν για το σώμα της κουκουβάγιας.

Με τα  άλλα τρία θα φτιάξουμε το κεφάλι της Κουκουβάγιας.

Τα παντεσπάνια για το κεφάλι τα μικρύναμε με ένα  μαχαίρι

και φτιάξαμε και τα αυτιά.

Τα υπόλοιπα κομμάτια : 1 από τα πάνω κομμάτια που κόψαμε

θα το κόψουμε στην μέση για να φτιάξουμε τα φτερά.

Άλλα 2 θα κοπούν σχεδόν παραλληλόγραμμα για να φτιάξουμε το κλαδί του

δένδρου που θα κάθεται η κουκουβάγια μας ..

Θα χρειαστείτε και Άλειμμα κακάο,

(συνταγή θα βρείτε εδώ https://koykoycook.gr/?p=11353)

 

 

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ

1112201634790-2

Διαλύστε μέσα σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό 3 κουταλιές σοκολάτα σκόνη της Catboury

μαζί με 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ και βρέξτε τα παντεσπάνια σας

με ένα πινέλο.

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

1211201529676-2

3 κουτιά κρέμα μόρφατ

3 κουβερτούρες (125 γρ η μια) με 75% κακάο λιωμένες σε μπαίν μαρί

3 κουταλάκια του γλυκού κακάο σκόνη κοσκινισμένο

Χτυπήστε τις μόρφατ στο μίξερ και προσθέστε σταδιακά τις λιωμένες κουβερτούρες.

Προσθεστε στο μίξερ το κακάο σκόνη.

Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει.

 

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ-ΥΛΙΚΑ/ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

1712201635032-2

Μαύρη ζαχαρόπαστα και λίγη άσπρη για τα μάτια

Κίτρινη ζαχαρόπαστα για τα μάτια ,την μύτη και τα νύχια

2 μπάρες twix σοκολάτα

ξύσμα σοκολάτας για τα φτερά

δάκρυα σοκολάτας για τα αυτιά

1712201635004-2

Ξεκινήστε με το σώμα της κουκουβάγιας σιροπιάζοντας ένα ένα παντεσπάνι με πινέλο

και στρώνοντας την κρέμα σοκολάτα ενδιάμεσα.

Κάντε το ίδιο με το κεφάλι της κουκουβάγιας.

1712201635006-2

Καλύψτε περιμετρικά όλη την τούρτα με κρέμα σοκολάτας.

Βάλτε δίπλα στο σώμα τα φτερά και καλύψτε τα με το μείγμα της σοκολάτας.

Κάντε το ίδιο με το κομμάτι(κλαδί) κάτω από το σώμα της κουκουβάγιας ..

1712201635010-2

Αλείψτε το κεφάλι και το σώμα της κουκουβάγιας (από πάνω) με το άλειμμα κακάο.

Είναι πιο σκούρο από την κρέμα σοκολάτας  και θα δώσει ωραίο εφέ αντίθεσης .

Ρίξτε τα ξύσματα πάνω στα φτερά..

1712201635033-2

Φτιάξτε τα μάτια και την μύτη.

1712201635013-2

Βάλτε τις μπάρες twix στο <κλάδι>κάτω από το σώμα της κουκουβάγιας και φτιάξτε

τα νύχια της.

1712201635012-2

Βάλτε τα δάκρυα σοκολάτας στα αυτιά της .

1712201635018-2

Με ένα μικρο στρογγυλό κουπάτ η με ένα  καπάκι από ένα μπουκάλι νερό κάντε

μικρά στρογγυλά αποτυπώματα πάνω στο σώμα της ..

1712201635039-2

1712201635017-2

Έτοιμη ….

1712201635021-2

Αυτή ήταν η τούρτα για τα δικά μου γενέθλια .

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ …
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

 

 

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON