ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑ & ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑ/Guest Baker : Πέτρος Αθανασιάδης

Τον Πέτρο Αθανασιάδη τον πρωτογνωρίσαμε από την υπέροχη  συνταγή που μας έστειλε για Κουλούρια Θεσσαλονίκης.

13094298_1732265487013415_8564187607192586757_n

(Συνταγή εδώ http://koykoycook.gr/?p=21235)

Αυτή την φορά μοιράζεται μαζί μας  άλλη μια από τις πολύτιμες συνταγές του …

Να θυμίσουμε ότι ο Πέτρος είναι αρτοποιός τρίτης γενιάς και συνεχίζει στον

Καταχά Πιερίας την παράδοση του πατέρα του και του παππού του..

Πάντα στις συνταγές του μου κάνει εντύπωση η λεπτομέρεια με την οποία περιγράφει

τα πάντα δίνοντας απλόχερα τις γνώσεις του.

 

 

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πέτρος Αθανασιάδης1 (2)

1000 γρ αλεύρι σφολιάτας ή για όλες τις χρήσεις

20 γρ αλάτι

20 γρ ζάχαρη

10 γρ baking powder

40 γρ μαγιά νωπή

290 γρ γάλα

500 γρ φυτική μαργαρίνη

Πέτρος Αθανασιάδης2 (2)

Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μία ομοιογενής ζύμη.

Βάζω σε λεκάνη,σκεπάζω με μεμβράνη και ξεκουράζω στο ψυγείο για μισή ώρα.

Πέτρος Αθανασιάδης4 (2)

Βγάζω από το ψυγείο, κόβω τεμάχια 135-140 γρ και κάνω μπαλάκια.

Πέτρος Αθανασιάδης5 (2)

Ξεκουράζω 5 λεπτά σκεπασμένα με μεμβράνη.

Πέτρος Αθανασιάδης6 (2)

Με τον πλάστη ανοίγω στρογγυλά και τα αφήνω αλλά 5 λεπτά να σταθούν.

Πέτρος Αθανασιάδης3 (2) Πέτρος Αθανασιάδης7 (2)

Πέτρος Αθανασιάδης8 (2)

Πάλι με τον πλάστη ή το μεγάλο ή το μικρό ανοίγω σε οβάλ και γεμίζω τις μεν

τυρόπιτες με 70 γρ  τυρί κρέμα arla,τις δε λουκανικόπιτες με 35 γρ κασέρι,

τριμμένο gouda και λουκάνικο creta farms τύπου Φρανκφούρτης μήκους 17 εκ.

Και στις δύο περιπτώσεις κλείνω καλά στις άκρες για να μη χυθεί ή γέμιση έξω.

Πέτρος Αθανασιάδης9 (2)

Αλείφω με αυγό κόβω τις λουκανικόπιτες με ψαλίδι λοξά και πασπαλίζω προαιρετικά

με σουσάμι.

Τις τυρόπιτες τις αλείφω μόνο με αυγό.

Πέτρος Αθανασιάδης10 (2)

Στη συνέχεια ή ψήνω στους 180-200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρουν όμορφο

ροδαλό χρώμα ή βάζω  κατάψυξη για μελλοντική χρήση.

Πέτρος Αθανασιάδης11 (2)

Εφόσον μπει κατάψυξη όταν βγει δεν θέλει φούσκωμα παρά μόνο 10′ να μείνουν

έξω να ξεπαγώσουν ελαφρά και μετά στο φούρνο απευθείας.

Η συνταγή αυτή είναι από τις καλύτερες που έχω δουλέψει για κουρού και

την έψαχνα από το 1999.

Τέτοια πετυχημένη κουρού έχω γευτεί μόνο από ένα μικρό ημιυπόγειο εργαστήριο

στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης πριν πολλά πολλά χρόνια, το οποίο έβγαζε

μόνο κουρού και τίποτα άλλο.

Ήταν ή σπεσιαλιτέ του!!!

Εδώ πρέπει να πω ότι τη συνταγή τη βρήκα εδώ:

 http://www.loulismills.gr/ και δεν είναι δική μου.

Στο σάιτ των μύλων Λούλη έχει κι άλλες πολλές και δοκιμασμένες συνταγές ενώ

το αλεύρι τους κυκλοφορεί και στα σούπερ μάρκετ σε συσκευασίες του κιλού.

 Η συνταγή αυτή βγάζει 13 τεμάχια των 140 γρ.

Επίσης η γέμιση εκτός από τυρί κρέμα ή λουκάνικο με κασέρι θα μπορούσε

να είναι και κασέρι με μανιτάρια ή γαλοπούλα ή σπανάκι ή πουρές πατάτας

ή ότι άλλο φανταστείτε.

Καλή σας όρεξη!!!!

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ  ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

 

Επιμέλεια :Ρένα Κώστογλου
Εκτέλεση συνταγής :Πέτρος Αθανασιάδης
Φωτογραφίες :Πέτρος Αθανασιάδης
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON