CHOCOSTRAWBY/Guest Cook : ‘Ακης Ανδρεάκος

Ο ΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ

Εδώ στο koykoycook.gr τον γνωρίσατε από την προηγούμενη συνταγή που μοιράστηκε μας.

https://koykoycook.gr/?p=21103

12910359_10208798282052508_52428995_n

Αλλά ο Άκης ξαναγύρισε εδώ για να μοιραστεί μαζί μας άλλη μια  <ακαταμάχητη> συνταγή του ..

Είναι από τους νέους ανθρώπους που για μένα είναι  η φρέσκια πνοή που χρειάζεται ο χώρος ..

Δημιουργικός,πειθαρχημένος, προσηλωμένος στην δουλειά του μαγειρεύει με την ψυχή αλλά και με το μυαλό του.

Δίνει σημασία στην γεύση ,στην λεπτομέρεια, στο στήσιμο , στην εμφάνιση ..

Και μου θυμίζει αυτό που μου έλεγε ο αείμνηστος πατέρας μου  ότι< το μάτι χορταίνει πρώτο>.

Οι δημιουργίες του σε προκαλούν να τις δοκιμάσεις ..

Τις επιθυμείς προτού ακόμα δοκιμάσεις την πρώτη μπουκιά ..

Παίζει με τις φόρμες και τα χρώματα όπως ένας ζωγράφος πάνω στον καμβά..

Δείτε εδώ μερικές από τις δημιουργίες του ..

12895458_10208798282812527_1657179367_n 12895464_10208798282132510_1978300358_n

12899850_10208798282092509_299186013_n 12900057_10208798282012507_1921730991_n

12903903_10208798282252513_1922227865_o 12910374_10208798282292514_703848335_n

12910791_10208798282412517_798234131_n 12915194_10208798282372516_1340889646_o

12910749_10208798282212512_90176514_n 12919138_10208798282172511_549953425_n

 

12910830_10208798282532520_2110734267_n

Τον ευχαριστώ από καρδιάς που μας έδωσε το ταλέντο του τόσο απλόχερα

και του εύχομαι καλή επιτυχία στα επόμενα βήματα του ( που θα την έχει σίγουρα)..

Το Koykoycook.gr θα είναι πάντα εδώ έτοιμο να φιλοξενήσει και τις επόμενες

εμπνευσμένες δουλειές του..

 

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ

ΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ Chocostrawby15 (2)

270 γρ μπισκότα digestives

50 γρ φουντούκια

2 κρόκοι αυγών

2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

100 γρ βούτυρο λιωμένο

¼ κ.γ κανέλα

ΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ Chocostrawby12 (2)

Θρυμματίζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα με τους ξηρούς καρπούς.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη με την κανέλα, μετά τους κρόκους και τέλος το λιωμένο

βούτυρο και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.

ΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ Chocostrawby13 (2)

Βάζουμε τα υλικά της βάσης σε μια φόρμα η ταρτιέρα 26-28εκ. (με αποσπώμενη βάση)

και με τα χέρια μας απλώνουμε τη ζύμη στη βάση και στα πλάγια της φόρμας.

Ψήνουμε τη βάση μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 160oC για 20-25′.

ΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ Chocostrawby16 (2)

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ελέγχουμε την βάση και αν κάνει φουσκώματα,

πατάμε πολύ απαλά με ένα κουτάλι.

ΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ Chocostrawby17 (2)

 

Στη συνέχεια την αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε για 20-30′ στο ψυγείο

χωρίς να βγάλουμε το δαχτυλίδι της φόρμας.

Πρέπει η βάση μας να κρυώσει καλά  για να μπει από πάνω η καραμέλα και η mousse.

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

ΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ Chocostrawby1 (2)

200 γρ βούτυρο (κατά προτίμηση αγελάδος)

200 γρ ζάχαρη

¼ κ.γ αλάτι

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (περίπου 400 γρ)

150 ml κρέμα γάλακτος

1 βανίλια κάψουλα

¼ κ.γ αλάτι

ΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ Chocostrawby18 (2)

Βάζουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και το αλάτι σε αντικολλητικό σκεύος να λιώσουν

σε χαμηλή φωτιά.

ΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ Chocostrawby20 (2)

Όταν λιώσουν τα υλικά μας προσθέτουμε και το ζαχαρούχο γάλα.

ΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ Chocostrawby21 (2)

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς και μόλις περάσουν

τα 10 λεπτά ρίχνουμε τη μισή κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το ανακάτεμα

ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μας.

ΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ Chocostrawby22 (2)

 

Όταν περάσουν ακόμα 5 λεπτά ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος

και ανακατεύουμε.

ΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ Chocostrawby23 (2)

Βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα, ρίχνουμε τη βανίλια και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ο συνολικός χρόνος βρασμού για την καραμέλα μας είναι αυστηρά 20 λεπτά.

Αν δείτε ότι το μείγμα καραμέλας ζαχαρώνει τότε ανακατέψτε με λίγο γάλα.

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ MOUSSE

ΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ Chocostrawby10 (2)

125 γρ  μαύρη κουβερτούρα η γάλακτος

50 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 

250 ml κρύα κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά(για την σαντιγί)

ΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ Chocostrawby27 (2)

Σε μπαιν μαρί ρίχνουμε τα 50 ml κρέμα γάλακτος και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα την

σοκολάτα αφού πρώτα την έχουμε κόψει σε κομμάτια.

ΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ Chocostrawby28 (2)

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, αποσύρουμε από τη φωτιά και

την αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία της.

ΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ Chocostrawby30 (2)

Στη συνέχεια, σε ένα κρύο μπολ χτυπάμε τα 250 ml κρέμα γάλακτος σε σαντιγί

(ξεκινάμε με δυνατή ταχύτητα και μόλις φουσκώσει χαμηλώνουμε

και χτυπάμε λίγο ακόμα).

Η σαντιγί είναι έτοιμη όταν σταθεί.

ΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ Chocostrawby31 (2)

Έπειτα ρίχνουμε λίγη-λίγη τη σοκολάτα μέσα στη σαντιγί και με μία σπάτουλα

ανακατεύουμε απαλά με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω.

 

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

ΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ Chocostrawby5 (2)

250 γρ. φράουλες (1 κεσεδάκι) για την διακόσμηση

ΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ Chocostrawby24 (2)

Βγάζουμε την βάση μας από το τσέρκι…

Όσο η καραμέλα μας είναι σχετικά χλιαρή, απλώνουμε μια στρώση πάνω από τη βάση

της τάρτας με τη βοήθεια ενός κουταλιού το οποίο βουτάμε ανά διαστήματα

σε λίγο νερό.

*Όταν η καραμέλα είναι ζεστή έχει σχετικά παχύρρευστη μορφή ενώ όταν κρυώσει

θα μοιάζει με ζύμη (αυτό θέλουμε).

ΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ Chocostrawby26 (2)

*Για μελλοντική χρήση βγάζουμε από το ψυγείο την ποσότητα καραμέλας

που θέλουμε,τη ζεσταίνουμε σε μπαιν μαρί και αν τη θέλουμε πιο ρευστή

προσθέτουμε λίγο γάλα.

ΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ Chocostrawby34 (2)

Στρώνουμε ομοιόμορφα τη mousse επάνω από την στρώση καραμέλας.

ΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ Chocostrawby36 (2)

Τοποθετούμε την τάρτα μας στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον και γαρνίρουμε

με φέτες φράουλας λίγο πριν σερβίρουμε και όχι νωρίτερα για να μην βγάλουν

τους χυμούς τους.

ΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ Chocostrawby37 (2)

 Eφτιαξα διπλή δόση mousse και όση περίσσεψε τη χρησιμοποίησα για να

φτιάξω ατομικά ποτηράκια προσθέτοντας ξύσμα πορτοκαλιού,

τριμμένο μπισκότο και καραμέλα.

ΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ Chocostrawby7 (2)

ΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ Chocostrawby3 (2)

ΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ Chocostrawby4 (2)

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ  ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

 

Επιμέλεια :Ρένα Κώστογλου
Πρωτότυπη συνταγή- Εκτέλεση συνταγής :’Ακης Ανδρεάκος
Φωτογραφίες :‘Ακης Ανδρεάκος
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON