ΓΑΡΙΔΕΣ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ

Καλοκαιράκι!! Εποχή κατανάλωσης θαλασσινών!! Και εμείς βέβαια σήμερα θα μαγειρέψουμε γαρίδες.Η λέξη γαρίδα χρησιμοποιείται μεταφορικά στη φράση “έχει τα μάτια του γαρίδα” που λέγεται για ανθρώπους που βρίσκονται σε συνεχή ένταση αποφυγής γενικά κινδύνων. Η φράση αυτή οφείλεται από το γεγονός ότι τα μάτια της γαρίδας δεν κλείνουν και προεξέχουν του σώματός της. Εξ αυτού και οι χαρακτηρισμοί γαριδομάτης-γουρλομάτης.Στην Ελλάδα για το 2003 η ελληνική εσωτερική αλιεία γαρίδας ήταν 1.280 περίπου τόννοι, ενώ η υπερπόντια ήταν 391,2 τόννοι.

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ

2 κιλά μεγάλες γαρίδες(κατεψυγμένες) ακαθάριστες
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κονσέρβα ντοματάκια
1 ποτήρι κόκκινο ημίγλυκο κρασί
8 σκελίδες σκόρδο ( ψιλοκομμένο)
1 φλυτζάνι κοφτό μακαρονάκι
αλάτι-άσπρο πιπέρι
Ηλιέλαιο

Καθαρίζετε τις γαρίδες.

Τις σωτάρετε και προσθέτετε το κρεμμύδι να μαλακώσει.Ρίχνετε και το σκόρδο ψιλοκομμένο.

Προσθέτετε το άσπρο πιπέρι και το αλάτι.

Σβήνετε με το κρασί.Αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίχνετε τα ντοματάκια.

Γεμίζετε νερό το κουτί από τα ντοματάκια και το ρίχνετε στις γαρίδες.

Αφήνετε να βράσει για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι γαρίδες.

 

Ρίχνετε το μακαρονάκι και συνεχίζετε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά.

Ανακατεύετε συχνά για να μην κολλήσουν.

Είναι έτοιμο, μόλις μελώσει το μακαρονάκι.
Καλή σας όρεξη!!

 

     ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..!!
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης-Ρένα Κώστογλου)

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON