Navigation Menu+

ΓΑΡΙΔΕΣ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ

Posted on Nov 19, 2012 by in Κυρίως Πιάτα, Νηστίσιμα | 0 comments

300720122868

Καλοκαιράκι!! Εποχή κατανάλωσης θαλασσινών!! Και εμείς βέβαια σήμερα θα μαγειρέψουμε γαρίδες.Η λέξη γαρίδα χρησιμοποιείται μεταφορικά στη φράση “έχει τα μάτια του γαρίδα” που λέγεται για ανθρώπους που βρίσκονται σε συνεχή ένταση αποφυγής γενικά κινδύνων. Η φράση αυτή οφείλεται από το γεγονός ότι τα μάτια της γαρίδας δεν κλείνουν και προεξέχουν του σώματός της. Εξ αυτού και οι χαρακτηρισμοί γαριδομάτης-γουρλομάτης.Στην Ελλάδα για το 2003 η ελληνική εσωτερική αλιεία γαρίδας ήταν 1.280 περίπου τόννοι, ενώ η υπερπόντια ήταν 391,2 τόννοι.

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ

2 κιλά μεγάλες γαρίδες(κατεψυγμένες) ακαθάριστες
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κονσέρβα ντοματάκια
1 ποτήρι κόκκινο ημίγλυκο κρασί
8 σκελίδες σκόρδο ( ψιλοκομμένο)
1 φλυτζάνι κοφτό μακαρονάκι
αλάτι-άσπρο πιπέρι
Ηλιέλαιο

Καθαρίζετε τις γαρίδες.

Τις σωτάρετε και προσθέτετε το κρεμμύδι να μαλακώσει.Ρίχνετε και το σκόρδο ψιλοκομμένο.

Προσθέτετε το άσπρο πιπέρι και το αλάτι.

Σβήνετε με το κρασί.Αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίχνετε τα ντοματάκια.

Γεμίζετε νερό το κουτί από τα ντοματάκια και το ρίχνετε στις γαρίδες.

Αφήνετε να βράσει για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι γαρίδες.

 

Ρίχνετε το μακαρονάκι και συνεχίζετε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά.

Ανακατεύετε συχνά για να μην κολλήσουν.

Είναι έτοιμο, μόλις μελώσει το μακαρονάκι.
Καλή σας όρεξη!!

 

     ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..!!
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης-Ρένα Κώστογλου)

 

 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>