ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ CHUNK ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Γνωρίζετε τι διαφορά μεταξύ βουτύρου και μαργαρίνης;

Συνεχίστε να διαβάζετε, έχει πολύ ενδιαφέρον

1) Και τα δύο προϊόντα έχουν σχεδόν τις ίδιες θερμίδες.
2) Το βούτυρο έχει λίγο περισσότερο κεκορεσμένο λίπος 8 γραμμάρια έναντι 5 γραμμάρια της μαργαρίνης.
3) Μια πρόσφατη ιατρική μελέτη του HARVARD έδειξε ότι τρώγοντας μαργαρίνη, αυξάνει (στις γυναίκες) κατά 53% τις πιθανότητες να προκαλέσει καρδιακή δυσλειτουργία.
4) Τρώγοντας βούτυρο αυξάνεται η απορρόφηση άλλων θρεπτικών ουσιών από τα αλλά φαγητά.
5) Το βούτυρο από την φύση του έχει πολλές θρεπτικές ουσίες, ενώ η μαργαρίνη περιέχει μόνο τα πρόσθετα στοιχεία που του βάζουν.
6) Το βούτυρο έχει πολύ καλή γεύση και αυξάνει την γεύση των άλλων φαγητών, δηλαδή τα κάνει πιο νόστιμα.
7) Το βούτυρο υπάρχει εδώ και μερικούς αιώνες, η μαργαρίνη είναι μόνο εκατόν χρονών.
8) Η μαργαρίνη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέa (trans fatty acids).
9) Παρέχει τριπλό κίνδυνο για την εμφάνιση στεφaνιαiaς νόσου.
10) Αυξάνει την συνολική χοληστερόλη και την LDL (την κακή χοληστερίνη), μειώνει την HDL (καλή χοληστερίνη).
11) Αυξάνει των κίνδυνο καρκίνου κατά 5 φορές.
12) Μειώνει την ποιότητα του μητρικού γάλακτος.
13) Μειώνει την αντίδραση των αντί-σωμάτων.
14) Μειώνει την αντίδραση της ινσουλίνης.

http://ellinikahoaxes.gr/2014/08/02/margarini/

 

 

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ(40 μπισκότα περίπου)

0802201632061 (2)

400 γρ βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου(Lurpack ,Adoro κτλ)

( Μπορείτε να βάλετε  βούτυρο  Κέρκυρας η γάλακτος

αλλά  τα μπισκότα σας θα έχουν πολύ έντονη γεύση).

1 κουτί  ζαχαρούχο γάλα(397 γρ)

500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

80 γρ Chunk σοκολάτας( ψιλοκομμένη σοκολάτα με μαχαίρι/κουβερτούρα η γάλακτος)

0802201632026 (2)

Κόψτε την σοκολάτα με ένα μεγάλο μαχαίρι.

0802201632031 (2)

Χτυπήστε στο μίξερ  καλά το βούτυρο να ασπρίσει και να αφρατέψει.

0802201632035 (2)

Προσθέστε σιγά σιγά το ζαχαρούχο χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα ..

0802201632033 (2)

Ενσωματώστε το αλεύρι σταδιακά.

0802201632048 (2)

Βγάλτε τον κάδο από το μίξερ και ρίξτε μέσα τα κομματάκια σοκολάτας.

Ανακατέψτε απαλά με ένα κουτάλι.

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 150 βαθμούς.

0802201632052 (2)

Πλάστε μικρά μπαλάκια και βάλτε σε ταψιά στρωμένα με χαρτί ψησίματος.

0802201632053 (2)

Πιέστε ελαφρά από πάνω …

0802201632062 (2)

Ψήστε για 10-12 λεπτά,μέχρι ροδίσουν ελαφρά.

0802201632064 (2)

Όταν βγούν από τον φούρνο είναι πολύ μαλακά αλλά μόλις κρυώσουν εντελώς

είναι τραγανά..

0902201632087 (2)

Αν θέλετε μπορείτε να τα βουτήξετε μέχρι την μέση σε λιωμένη σοκολάτα.

0902201632091 (2)

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ …
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2 Comments
  1. Το βούτυρο το ζεστενουμε και μετα το χτυπάμε? Ευχαριστώ!

    1. ΔΕΝ ΤΟ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ..απλα το αφηνουμε εξω απο το ψυγειο να μαλακωσει και να αποκτησει θερμοκρασια δωματιου

Leave a Reply to Νονη Cancel reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON