ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΤΣΙΖΚΕΙΚ (NEW YORK CHEESE CAKE)

Ιστορία της Cheesecake της Νέας Υόρκης

Το cheesecake της Νέας Υόρκης είναι η καθαρή μορφή του cheesecake χωρίς φανταχτερά συστατικά που προστίθενται είτε μέσα  στο cheesecake ή από πάνω του. Είναι φτιαγμένο με αγνό τυρί κρέμα, κρέμα γάλακτος,αυγά, και  ζάχαρη. Σύμφωνα με τους Νεοϋορκέζους, οι μεγαλύτεροι παρασκευαστές  cheesecake καθώς και οι μεγάλοι γνώστες του cheesecake βρίσκονται στη Νέα Υόρκη . Στα 1900, τα cheesecakes ήταν πολύ δημοφιλή στη Νέα Υόρκη. Κάθε εστιατόριο είχε και μια  εκδοχή τους. Οι Νεοϋορκέζοι λένε ότι το cheesecake δεν ήταν πραγματικά cheesecake μέχρι που φτιάχτηκε στη Νέα Υόρκη. Το 1929 ο Arnold Ρούμπεν, ιδιοκτήτης του θρυλικού εστιατορίου Turf στην 49η οδό και Broadway στη Νέα Υόρκη, υποστήριξε ότι η οικογένειά του ανέπτυξε την πρώτη συνταγή με τυρί κρέμα.Άλλοι παρασκευαστές  Cheesecake χρησιμοποιούσαν μέχρι τότε το τυρί Cottage. Σύμφωνα με την ιστορία ,του σέρβιραν σε μια συγκέντρωση σε  ένα σπίτι μια cheese pie και ερωτεύτηκε αυτό το επιδόρπιο. Χρησιμοποιώντας την αρχική συνταγή της οικοδέσποινας άρχισε να αναπτύσσει την δική του συνταγή για  το τέλειο cheesecake. Ο Ρούμπεν σύντομα άρχισε να σερβίρει τη νέα συνταγή του στο εστιατόριο Turf,και το cheesecake έγινε γρήγορα πολύ δημοφιλές ανάμεσα στους πελάτες που σύχναζαν στο εστιατόριο του Reuben.

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ

0111201529581 (2)

200 γρ μπισκότα Digestives περασμένα στο μούλτι

50 γρ κρυσταλλική ζάχαρη

114 γρ ανάλατο βούτυρο λιωμένο

μια κουμπωτή φόρμα διαμέτρου 25 εκ.

3110201529525 (2)

Βουτυρώστε καλά την φόρμα σας.

Περάστε τα μπισκότα από το μούλτι και βάλτε τα σε ένα μπόλ.

Προσθέστε την ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε.

3110201529531 (2)

Στρώστε το μείγμα των μπισκότων στο κάτω μέρος της φόρμας και γύρω γύρω

με ένα κουτάλι η με τα δάκτυλα σας .

Βάλτε την φόρμα στο ψυγείο μέχρι να φτιάξετε την κρέμα.

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

900 γρ τυρί Φιλαδέλφεια σε θερμοκρασία δωματίου

1,1/3 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη (250 γρ)

1/4 του φλιτζανιού κόρν φλάουερ (30 γρ)

1 κουταλιά της σούπας υγρή εσάνς βανίλιας η 2 βανίλιες σκόνη

2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

Ζέστ(τρίμμα της φλούδας) από ένα μεγάλο λεμόνι

χυμό από ένα μεγάλο  λεμόνι

3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος 35 % (150 ml)

3110201529540 (2)

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 165-170  βαθμούς (αέρα και αντιστάσεις πάνω κάτω μαζί).

Χτυπήστε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα 300 γρ τυρί κρέμα μαζί με το 1/3 φλιτζανιού της ζάχαρης.

Προσθέστε το κόρν φλάουερ. Χτυπήστε  τα όλα μαζί για 3 λεπτά .

Ρίξτε τμηματικά και το υπόλοιπο τυρί μαζεύοντας με σπάτουλα το τυρί που

τυχόν κολλάει στα πλάγια και στον πάτο του μίξερ.

Αυξήστε την ταχύτητα (μεσαία)και ρίξτε την υπόλοιπη ζάχαρη και την βανίλια.

3110201529547 (2)

Ρίξτε μέσα το τρίμμα και το χυμό του λεμονιού.

Προσθέστε τα αυγά ένα ένα .

3110201529551 (2)

Ρίξτε τελευταία την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Η κρέμα σας πρέπει να φαίνεται ελαφριά,κρεμώδης και χωρίς καθόλου σβολάκια.

3110201529553 (2) 3110201529557 (2)

Βγάλτε την φόρμα από το ψυγείο και τυλίξτε την με αλουμινόχαρτο για να εμποδίσετε

τυχόν εισροή νερού από τον Μπαίν μαρί που θα χρησιμοποιήσετε να ψήσετε

το γλυκό σας.

3110201529560 (2)

3110201529564 (2)

Ρίξτε την κρέμα μέσα στην φόρμα και ισιώστε την με μια σπάτουλα.

3110201529567 (2)

Βάλτε την φόρμα σε ένα μεγάλο ταψί και βάλτε μέσα βραστό νερό που να την καλύπτει

μέχρι την μέση .

3110201529571 (2)

Ψήστε για περίπου 50 λεπτά (μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του γλυκού).

Όταν θα το βγάλετε από τον φούρνο το γλυκό είναι ακόμα μαλακό και κουνιέται.

Βάλτε το πάνω σε μια σκάρα και αφήστε το να κρυώσει για 2 ώρες.

Το γλυκό σας θα εξακολουθήσει να ψήνεται ακόμα και βρίσκεται έξω από τον φούρνο.

Μετά από 2 ώρες θα δείτε ότι το γλυκό έσφιξε και άλλο.

3110201529578 (2)

Πάρτε ένα μαχαίρι και <περάστε> το  ανάμεσα στο γλυκό και στα τοιχώματα

της φόρμας για να σιγουρευτείτε ότι το γλυκό σας θα βγει αλώβητο.

Αφαιρέστε προσεχτικά το γύρω γύρω της κουμπωτής φόρμας.

Βάλτε το στο ψυγείο το λιγότερο για 6 ώρες  .

0111201529579 (2)

Κόψτε το την επόμενη με κοφτερό μαχαίρι.

Βυθίστε το σε ζεστό νερό (και σκουπίστε το)ανάμεσα στο κόψιμο των μερίδων.

Φυλάξτε το γλυκό σας σκεπασμένο στο ψυγείο με πλαστική μεμβράνη.

Μπορείτε να το φυλάξετε και στην κατάψυξη μέχρι ένα μήνα.

 0111201529603 (2)

Σημείωση : Ο λόγος που ψήνουμε το τσίζκεικ σε μπαίν μαρί είναι ότι αυτή η μέθοδος

μας εξασφαλίζει σιγανό ομοιόμορφο ψήσιμο.

Επίσης οι  υδρατμοί κρατάνε το γλυκό μας μαλακό και χωρίς σκισίματα.

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON