Το 1898 αρκετές εταιρείες ζαχαρωδών και μπισκότων στην Αμερική συγχωνεύτηκαν και δημιούργησαν την National Biscuit Company (NaBisCo), την κατασκευάστρια εταιρεία των Oreo cookies.
Το 1912 η Nabisco είχε μια ολοκαίνουργια ιδέα για ένα νέο μπισκότο : Αποτελούνταν από 2 σοκολατένιους μπισκοτένιους δίσκους με γέμιση κρέμας ανάμεσα. Το τότε πρώτο Oreo cookie έμοιαζε πάρα πολύ σαν το σημερινό με μια μικρή διαφορά στα σχέδια πάνω στα μπισκότα.
Το σχήμα και το σχέδιο του Oreo cookie δεν άλλαξε πολύ μέχρι που η Nabisco άρχισε να βγάζει διάφορες εκδοχές του μπισκότου..Το 1975, η Nabisco έβγαλε στην αγορά το DOUBLE STUF Oreos. Η Nabisco συνέχισε να δημιουργεί παραλλαγές του Οreo:
1987 — Oreos καλυμμένα με μαλακή σοκολάτα
1991 — Χαλοουίν Oreos
1995 — Χριστουγεννιάτικα Oreos
Το μυστηριώδες όνομα
Πως το Oreo πήρε το όνομα του ?? Οι άνθρωποι της Nabisco δεν ξέρουν ακριβώς . Κάποιοι πιστεύουν ότι το όνομα πάρθηκε από την γαλλική λέξη για τον χρυσό “or” (ήταν το κυρίως χρώμα στα αρχικά κουτιά Oreo ).Άλλοι ισχυρίζονται ότι το όνομα πάρθηκε από την ελληνική λέξη για το βουνό(όρος) “oreo.” Ακόμα άλλοι πιστεύουν ότι το όνομα είναι ένας συνδυασμός από 2 λέξεις : Το “re” την λέξη “cream” και τα 2 “o” από την λέξη “chocolate”.Μια άλλη εκδοχή για το όνομα λέει ότι το μπισκότο ονομάστηκε Oreo γιατί ήταν εύκολη μικρή λέξη και απλή στην προφορά της..
Δεν έχει σημασία πως και γιατί ονομάστηκε έτσι. Σημασία έχει ότι από τότε που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1912 έχει πουλήσει πάνω από 362 δισεκατομμύρια μπισκότα …
Τα Oreo cookies είναι τα πιο δημοφιλή μπισκότα του 20 ου αιώνα…
ΥΛΙΚΑ- ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Συνταγή εδώ: https://koykoycook.gr/?p=760
Όταν το παντεσπάνι σας κρυώσει καλά κόψτε το σε 3 φέτες.
(Είναι καλύτερα να το κάνετε από την προηγούμενη μέρα).
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο παντεσπάνι αν δεν έχετε χρόνο.
Ετοιμάστε 3/4 της κούπας ζεστό νερό και διαλύστε μέσα 2 κουταλιές Cadbury ρόφημα σε σκόνη.
ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
3 κουτιά Μόρφατ σαντιγί
2 κουτιά μπισκότα oreo (των 176 γρ το ένα)
3 κουταλιές της σούπας άχνη
3/4 φλυτζανιού κρέμα γάλακτος
Βάλτε τις μόρφατ τουλάχιστον για 3 ώρες στο ψυγείο προτού τις χρησιμοποιήσετε .
Χτυπήστε τες στο μίξερ να αφρατέψουν μαζί με την κρέμα γάλακτος ..
Προσθέστε την άχνη.
Κόψτε τα μπισκότα στο μούλτι.
Προσθέστε τα τριμμένα μπισκότα στην κρέμα ..
Ποτίστε το πρώτο παντεσπάνι και στρώστε την κρέμα σας.
Συνεχίστε με το δεύτερο παντεσπάνι ..
Μην ποτίσετε το τελευταίο παντεσπάνι.
Βάλτε την στο ψυγείο για μια ώρα να σφίξει .
ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
1200 γρ κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
1 φλιτζάνι κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
400 γρ τριμμένα Oreo κούκις στο μούλτι η έτοιμο μείγμα -τρίμμα που θα βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ
(Τα Οreo πρέπει να είναι τριμμένα πολύ ψιλά -σκόνη)
Ολόκληρα μπισκότα oreo για την διακόσμηση
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να έχετε μια σφικτή σαντιγί.
Αναμείξτε απαλά το τρίμμα των μπισκότων.
Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει ..
Διακοσμήστε την τούρτα σας όπως εμείς….η κάντε το δικό σας σχέδιο…
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου-Παναγιώτης Μαχαίρας)
Καλημέρα η κρέμα γάλακτος θα πρέπει να είναι για γλυκά ή μπορώ να πάρω κ την απλή?
την απλη καλυτερα γιατι τα ορεο θα δωσουν αρκετη γλυκα στην τουρτα σας …
Καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω πόσα κομμάτια βγάζει η τούρτα γιατί θέλω να την φτιάξω για γενέθλια του παιδιού μου;
αναλογως ποσο ψηλη θα την κανετε … αλλα συνηθως 10-12 κομματια
αν φτιαξετε παραλληλογραμμη τουλαχιστον 20 κομματια