ΤΡΑΙΦΛ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

To Trifle  είναι ένα σκωτσέζικο γλυκό που συχνά φτιάχνεται με κρέμα ζαχαροπλαστικής (κάσταρντ), φρούτα, κέικ η μπισκότα, χυμό φρούτων η ζελέ η μαρμελάδα και σαντιγί. Συνήθως τα συστατικά του μπαίνουν σε στρώματα.

Η πρώτη χρήση του ονόματος  Τράιφλ  αφορούσε μια παχιά κρέμα  με ζάχαρη

αρωματισμένη με τζίντζερ και ροδόνερο.

Η συνταγή της οποίας δημοσιεύτηκε  στην Γλασκόβη της Σκοτίας το 1596  σε ένα βιβλίο που ονομαζόταν  “The good huswife’s Jewell” από τον Thomas Dawson.

Εξήντα χρόνια μετά προστέθηκαν  τα αυγά και η κρέμα  έμπαινε πάνω σε ψωμί βρεγμένο με αλκοόλ.

Αν και μερικοί ερευνητές θεωρούν ότι η προσθήκη του ζελέ είναι πρόσφατη παραλλαγή  υπάρχει συνταγή που περιέχει ζελέ από το 1747 ενώ ο ποιητής  Oliver Wendell Holmes  έγραψε ότι τα τράιφλ περιείχαν ζελέ από το 1681.

Σε πολλές συνταγές τα τράιφλ φτιάχνονται με σαβουαγιάρ η μπισκότα η κομμάτια από μακαρόν .Σε άλλες συνταγές χρησιμοποιείται το λεγόμενο sponge cake ..

Σίγουρα το τράιφλ είναι ο καλύτερος τρόπος να ανακυκλώσετε κέικ που έχει περισσέψει η κούκις,φρούτα και περισσεύματα μαρμελάδας από το ψυγείο σας.

Μπορείτε αν θέλετε να φτιάξετε κρέμα πατισερί(https://koykoycook.gr/?p=11958)αντί να χρησιμοποιήσετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σε σκόνη.

https://koykoycook.gr/?p=13175

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

060520152772 (2)

2 πακέτα μπισκότα   σαβουαγιάρ

1 μεγάλη κονσέρβα ροδάκινο

2 συσκευασίες έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής σε σκόνη

1 γκαρνί βανίλιας Γιώτης

Κρέμα γάλακτος για να χτυπήσετε τις κρέμες( αντί για γάλα να χρησιμοποιήσετε

κρέμα γάλακτος) .

Απλά αντικαταστήστε την ποσότητα του γάλακτος που λένε οι οδηγίες

 με την κρέμα για πιο πλούσιες<γεμάτες γεύση> κρέμες).

060520152757 (2)

Στραγγίστε την κονσέρβα ροδάκινο και κρατήστε σε μπολ το σιρόπι της.

Ποτίστε τα σαβουαγιάρ μέσα στο σιρόπι από την κονσέρβα ροδάκινο.

Στρώστε τα στο σκεύος σας.

060520152758 (2)

Βάλτε από πάνω την κρέμα ζαχαροπλαστικής..

060520152762 (2)

Ψιλοκόψτε κομμάτια από το ροδάκινο και βάλτε τα πάνω στην κρέμα.

060520152765 (2)

Στρώστε άλλη μια στρώση  σαβουαγιάρ.

060520152767 (2)

Χτυπήστε το γκαρνί βανίλιας με κρέμα γάλακτος αντί για γάλα που λέει η συσκευασία.

Στρώστε το γκαρνί πάνω από τα σαβουγιάρ.

060520152769 (2)

Στολίστε από πάνω με τα υπόλοιπα ροδάκινα.

Βάλτε το στο ψυγείο για  1 ώρα περίπου..

060520152770 (2)

Δροσερό,εύκολο,γευστικό γλυκάκι και προπαντός οικονομικό.

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

 

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON