ΠΑΓΩΤΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

Με έχει πιάσει κάτι με τα παγωτά και τις γρανίτες αυτόν τον καιρό.

Φταίει το καλοκαίρι,η ζέστη,ο καύσωνας..Και η αφθονία των φρέσκων φρούτων παντού!!

Πήγα προχθές σούπερ μάρκετ και αγόρασα ροδάκινα,νεκταρίνια,κεράσια,καρπούζι και κατεψυγμένες φράουλες..Φρουτομανία!!
Τα έχω μέσα στο ψυγείο μου και σιγά σιγά μεταλλάσονται σε συνταγές.

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  

 

8-10 ώριμα ροδάκινα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
1 φλυτζάνι ακατέργαστη ζάχαρη
2 βανιλέτες
1 φλυτζάνι χυμό ροδάκινου Αμίτα
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλυτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
1 συσκευασία Garni ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλιας γιώτης (2 φάκελοι)

Βάζετε τα ροδάκινα σε αντικολλητικό σκεύος.Προσθέτετε την ζάχαρη και τις βανιλέτες.

Προσθέτετε τον χυμό ροδάκινο.Σιγοβράζετε σε σιγανή φωτιά.

Οταν δέσει και μαλακώσουν τα κομματάκια του ροδάκινου (μοιάζει με μαρμελάδα) το αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε τους 2 φακέλους Garni με την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι.

Προσθέτετε την σάλτσα ροδάκινου (περίπου 2 φλυτζάνια) και συνεχίζετε το χτύπημα.

 

Το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει.

 

Ελπίζω να το απολαύσετε!! Είναι δροσερό και φρουτένιο!!

 

Ως ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..!!
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!

 

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON