ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΒΥΘΟΣ

Ο όρος βυθός ή πυθμένας (κοινώς πάτος) χαρακτηρίζει την γήινη στερεή επιφάνεια στο κατώτερο μέρος της θάλασσαςλίμνης ή ποταμού. Συνηθέστερα αναφέρεται για τη θάλασσα (sea bottom).

Το είδος του βυθού λαμβάνεται ιδιαίτερα υπ’ όψη κατά την αγκυροβολία των πλοίων.

Βυθοί με το μεγαλύτερο βάθος θαλάσσης είναι του Ειρηνικού 10.870 μέτρα (m). (ΒΔ. της Ιαπωνίας, στη λεγόμενη Τάφρο των Μαριανών), του Ατλαντικού 9.214 m (Β. του Πόρτο Ρίκο) και του Ινδικού Ωκεανού 7.000 m (Ν. της Ιάβας). Το βαθύτερο σημείο στη Μεσόγειο Θάλασσα βρίσκεται στα 35 περίπου μίλια ΝΔ. από το Ακρωτήριο Ταίναρο, στα διεθνή ύδατα, το γνωστό ως Φρέαρ των Οινουσσών (δηλαδή της συστάδας Σαπιέντζες).
Το φημολογούμενο ότι στη Σαντορίνη δεν είναι γνωστό το βάθος δεν ευσταθεί, αφού μετά τον σεισμό τον Οκτώβριο του 1925 γενόμενες βυθομετρήσεις μέσα στην καλδέρα της νήσου βρέθηκε το μεγαλύτερο βάθος να είναι 388 μέτρα, βόρεια της νησίδας Καμένη.

Η εξέταση του είδους του βυθού ονομάζεται βυθοσκόπηση που πραγματοποιείται με ειδικά όργανα, τους δειγματολήπτες βυθού.

Η μέτρηση του βυθού – βάθους ονομάζεται βυθομέτρηση που γίνεται με ειδικά όργανα, τα καλούμενα βυθόμετρα, ή βαθύμετρα.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CF%85%CE%B8%CF%8C%CF%82

 

 

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ 

131120126884

Συνταγή για το παντεσπάνι σοκολάτας εδώ

 https://koykoycook.gr/?p=5430

 

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ

1404201529016 (2)

μισό φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

μισό  φλιτζάνι νερό

1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας η 1 βανίλια σκόνη

Βράστε όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά ..

Αφήστε το να κρυώσει καλά.

 

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

1701201421310 (2)

1 φακελάκι γκαρνί ζαχαροπλαστικής κακάο

200 γρ κρέμα γάλακτος

Χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί.

Βάλτε την κρέμα να κρυώσει στο ψυγείο.

 

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

1701201421314 (2)

4 φακελάκια γκαρνί ζαχαροπλαστικής βανίλια

700 γρ κρέμα γάλακτος

Χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί .

Βάλτε την κρέμα να κρυώσει στο ψυγείο.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

1404201529021 (2)

Ποτίστε το πρώτο παντεσπάνι και στρώστε την κρέμα κακάο.

1404201529023 (2)

 

1404201529024 (2)

Συνεχίστε με το δεύτερο παντεσπάνι και στρώστε το 1/3 της κρέμας βανίλιας.

1404201529030 (2)

Στα υπόλοιπα 2/3  της κρέμας βανίλιας ρίξτε μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής

και χτυπήστε στο μίξερ να ομογενοποιηθεί.

Μην ποτίσετε το τελευταίο παντεσπάνι.

 

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ

1404201529034 (2)

1/4 φλιτζανιού βούτυρο η μαργαρίνη

1/4 φλιτζανιού άχνη ζάχαρη

1 βανίλια σκόνη

Χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί και στρώστε το μείγμα πάνω στο τελευταίο παντεσπάνι.

 

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

1404201529055 (2)

Μπλέ ζαχαρόπαστα

Ζαχαρόπαστες διαφόρων χρωμάτων(κόκκινη,κίτρινη,καφέ,πράσινη κτλ)

ζαχαρωτά κοχύλια

Χρωματιστές καραμελένιες μπαλίτσες

Ιριδίζον ζελέ χρώματος θαλασσί της Wilton(προαιρετικά)

1404201529032 (2)

Ανοίξτε με πλάστη την μπλέ ζαχαρόπαστα πάνω σε πάγκο πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρη.

1404201529036 (2)

Βάλτε το πάνω στην τούρτα κάνοντας μερικές <ανωμαλίες> για να δώσουμε μια αίσθηση του βυθού.

1404201529063 (2)

Μια έξτρα πινελιά για  να αποδώσουμε καλύτερα το <υγρό στοιχείο> είναι

να αλείψουμε όλη την επιφάνεια της μπλέ ζαχαρόπαστας με υγρό ιριδίζον

ζελέ χρώματος θαλασσί της Wilton.

1404201529038 (2)

Βάλτε την μπλέ σαντιγί σε κορνέ με στρογγυλό στόμιο για να διακοσμήσετε την τούρτα γύρω γύρω.

1701201421327 (2) 1701201421329 (2)

Αρχίστε την διακόσμηση όπως θα δείτε στις φωτογραφίες ..

1404201529043 (2)

Βάλτε την τούρτα στο ψυγείο να σφίξει..

1404201529051 (2)

Φτιάξτε τα διακοσμητικά..

1404201529047 (2)

Το χταπόδι..

1404201529048 (2)

Την χελώνα…

1404201529044 (2) 1404201529045 (2)

Τα θαλάσσια φυτά …

1404201529046 (2)

Τον αστερία..

1404201529052 (2)

Προσθέστε ζαχαρωτά στρείδια και κοχύλια που θα βρείτε σε καταστήματα

με είδη ζαχαροπλαστικής..

1404201529056 (2)

Μπορείτε να δημιουργήσετε τον δικό σας <βυθό> χρησιμοποιώντας την φαντασία σας .

240820142452

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON