ΓΡΑΝΙΤΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

Ολα άρχισαν όταν ήρθε το καλοκαίρι!! Πρώτα οι τούρτες,οι τάρτες,τα cheese cakes και μετά τα παγωτά .. Στην αρχή πιο περίπλοκα μετά πιο εύκολα .. Και τώρα οι γρανίτες .. Θα κάνω την αρχή με γρανίτα καρπούζι.Εύκολη συνταγή που δροσίζει γευστικά τον ταλαιπωρημένο από την ζέστη ουρανίσκο!!
Γρανίτες… αφράτες,φρουτώδεις, χρωματιστές, αρωματικές, δροσερές ξεδιψούν και ευφραίνουν ταυτόχρονα.

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1000 γρ  καρπούζι καθαρισμένο

2 φλυτζάνια καστανή ζάχαρη

2 φλυτζάνια νερό

μισό φλυτζάνι λικέρ τσέρι

1 βανίλια η 1 κουταλάκι του γλυκού  εσάνς βανίλιας

χυμό από μισό  λεμόνι

 

 Βάζετε την ζάχαρη σε αντικολλητικό σκεύος.Προσθέτετε το νερό,τον χυμό και την βανίλια.

Ρίχνετε και το λικέρ. Βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει σιρόπι(15-20 λεπτά)..

Καθαρίζετε το καρπούζι από τα σπόρια του.

Το περνάτε στο μπλέντερ.Το κάνετε πουρέ.

Όταν το σιρόπι δέσει και συμπυκνωθεί,το αφήνετε να κρυώσει και το ρίχνετε στο καρπούζι.

Ανακατεύετε και το βάζετε ξεσκέπαστο στη κατάψυξη να πήξει.

Όταν αρχίζει να παγώνει το βγάζετε,το σπάτε με το πηρούνι και το ξαναβάζετε στην κατάψυξη.

Σερβίρετε και δροσιστείτε!!!

Τρόπος παρουσίασης:


Γρανίτα μαζί με μπαλάκια καρπουζιού και τριγωνικές φέτες από το φρούτο.

 

Ως ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..!!

 ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Captcha Captcha Reload

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON