ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ FROZEN

To Ψυχρά κι Ανάποδα (αγγλικάFrozen) είναι αμερικανική ταινία κινουμένων σχεδίων του 2013 σε παραγωγή της Walt Disney Animation Studios και κυκλοφόρησε από την Walt Disney Pictures. Είναι η 53η προσθήκη της σειράς Κλασικών Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων της Walt Disney. Είναι ελαφρώς βασισμένη στο παραμύθι Η Βασίλισσα του Χιονιού (αγγλ. The Snow Queen) του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και οι ηθοποιοί Κρίστεν Μπελ, Ιντίνα Μενζέλ, Τζόναθαν Γκροφ, Τζος Γκαντ και Σαντίνο Φοντάνα δίνουν τις φωνές τους στους κεντρικούς χαρακτήρες.

Η ταινία πέρασε αρκετές σεναριακές αλλαγές για αρκετά χρόνια, πριν πάρει το πράσινο φως το 2011 με ένα σενάριο που έγραψε η Τζένιφερ Λι και σε σκηνοθεσία της Λι και του Κρις Μπακ. Ο Κρίστοφ Μπεκ έγραψε το ορχηστρικό σκορ της ταινίας και το ανδρόγυνο Ρόμπερτ Λόπεζ και Κρίστεν Άντερσον-Λόπεζ έγραψαν τα τραγούδια.

Η πρεμιέρα της ταινίας έγινε στις 19 Νοεμβρίου 2013 και κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 27 Νοεμβρίου. Η ταινία ξεπέρασε το 1 δις σε παγκόσμιες εισπράξεις.Γνώρισε κριτική επιτυχία με αρκετούς κριτικούς να τη θεωρούν την καλύτερη ταινία – μιούζικαλ κινουμένων σχεδίων της Disney από την εποχή αναγέννησης του στούντιο. Η ταινία κέρδισε δύο Όσκαρ στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων και Πρωτότυπου Τραγουδιού, τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων, το BAFTAΚαλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων, πέντε Annie Awards και δύο Critics’ Choice Awards.

To Ψυχρά κι Ανάποδα είναι η πιο πετυχημένη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων όλων των εποχών με έσοδα που αγγίζουν τα 1.14 δις δολλάρια ξεπερνώντας το Toy Story 3. Επίσης πίσω από το Iron Man 3 είναι η δεύτερη πιο πετυχημένη ταινία του 2013. Τέλος είναι η έκτη πιο πετυχημένη ταινία όλων των εποχών.

Σε ένα ντοκιμαντέρ για την ταινία (“The Story of Frozen: Making a Animated Classic”) οι σκηνοθέτες Τζένιφερ Λι και Κρις Μπακ αποκάλυψαν ότι ετοιμάζουν μια καινούργια μικρού μήκους ταινία “Frozen Fever” που θα κυκλοφορήσει την Άνοιξη του 2015. Στο μεταξύ, η ταινία θα επανακυκλοφορήσει στην Ελλάδα, 18 Δεκεμβρίου 2014, με τίτλο “Ψυχρά κι Ανάποδα, Τραγουδιστά”, που σε κάθε τραγούδι της ταινίας θα εμφανίζονται στίχοι στην οθόνη για να καθοδηγούν μικρούς και μεγάλους να τραγουδήσουν μαζί με τους αγαπημένους τους χαρακτήρες!

0302201527112 (2)

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A8%CF%85%CF%87%CF%81%CE%AC_%CE%BA%CE%B9_%CE%91%CE%BD%CE%AC%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B1

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

0302201527121 (2)

1 και 7/8 φλιτζανιού άσπρη ζάχαρη

3/4  φλιτζανιού γλυκόζη

μισό φλιτζάνι νερό

1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας

θερμόμετρο ζάχαρης

λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής Wilton sky blue seleste

0202201527050 (2)

Βάλτε σε αντικολλητική κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το χρώμα.

Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Βάλτε μέσα στην κατσαρόλα το ειδικό θερμόμετρο.

Όταν αρχίσει ο βρασμός στην αρχή  το μείγμα σας θα είναι άσπρο αλλά σιγά σιγά θα γίνεται ολοένα και πιο διάφανο.

Tο θερμόμετρο πρέπει να ανεβεί στους 300 F η στους 149 C για να έχετε την καραμέλα που θέλουμε ..

Αφαιρέστε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίξτε το χρώμα..Ανακατέψτε καλά.

0202201527056 (2)

Ρίξτε την καραμέλα σε ταψί που έχετε ελαφρά λαδώσει με ηλιέλαιο .

0302201527084 (2)

Aφήστε την να κρυώσει και σπάστε την σε κομμάτια.

0402201527141 (2)

Θέλουμε η καραμέλα να βγει σχετικά λεπτή και  όχι πολύ χονδρή γιατί θα είναι πολύ βαριά για την τούρτα μας.

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΑ

0302201527076 (2)

Συνταγή εδώ για το μεγάλο παντεσπάνι   https://koykoycook.gr/?p=5430

Συνταγή εδώ για το μικρό  παντεσπάνι     https://koykoycook.gr/?p=7898

Κόψτε (αφού κρυώσουν)το μεγάλο παντεσπάνι στα 3 και το μικρό στα 3 η 4 κομμάτια

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ 

0302201527071 (2)

 160 γρ σιρόπι σοκολάτας για παγωτά 

80 γρ ζεστό νερό

Αναμείξτε τα υγρά σε ένα μπολ και ποτίστε με αυτό το μείγμα τα παντεσπάνια σας 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

0302201527068 (2)

 2 συσκευασίες (διπλή συσκσοκολάτα σαντιγί μόρφατ

900 γρ κρέμα γάλακτος 

Χτυπήστε την σκόνη με την κρέμα γάλακτος και βάλτε την στο ψυγείο να σφίξει .

0302201527073 (2)

Αφού ποτίσετε κάθε παντεσπάνι στρώστε την κρέμα σοκολάτα ..

Αφήστε το πάνω πάνω παντεσπάνι απότιστο

(αυτό ισχύει και για το μεγάλο παντεσπάνι και για το μικρό)

0302201527083 (2)

Βάλτε κρέμα από την κάτω μεριά στο πρώτο μικρο παντεσπάνι για να

κολλήσει καλά με το μεγάλο και συνεχίστε το στρώσιμο…

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

0402201527124 (2)

4 φάκελοι μόρφατ σαντιγί

κρέμα γάλακτος

χρώμα ζαχαροπλαστικής  Sky blue seleste της Wilton

άσπρο έτοιμο γλάσο της Wilton

πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής της Wilton

3 χωνάκια παγωτού(κομμένα σε διάφορα μεγέθη) για να κάνουμε τα δενδράκια

Φιγούρες Frozen

0302201527101 (2)

Χτυπήστε την μόρφατ σκόνη με την κρέμα γάλακτος.

(Αντί για γάλα χρησιμοποιήστε κρέμα γάλακτος  για πιο πλούσια γεύση και πιο σταθερή υφή)

Βάλτε στην άκρη το 1/3 της σαντιγί σας και ρίξτε μέσα λίγο μπλέ χρώμα.

Ανακατέψτε καλά.

Αλείψτε με σπάτουλα τα παντεσπάνια γύρω γύρω .

Κατόπιν στρώστε τα παντεσπάνια από πάνω με την υπόλοιπη λευκή σαντιγί .

0302201527103 (2)

Βάλτε σε κορνέ μιας χρήσης σαντιγί κόψτε από κάτω και κάντε

μικρές φουσκωτές ροζέτες στο μεγάλο παντεσπάνι από κάτω

και στο μικρό από πάνω  ( δείτε φώτο).

0302201527116 (2)

Κόψτε τα χωνάκια του παγωτού .Ρίξτε λίγο πράσινο χρώμα στο γλάσο αλλά μην αναμίξετε πολύ καλά.

Αφήστε να φαίνεται και το άσπρο χρώμα.

Με ένα κορνέ με μικρή μύτη για ροζέτες καλύψτε τα χωνάκια .

0302201527111 (2)

Κόψτε σε κομμάτια ανομοιόμορφα την καραμέλα σας ..

0402201527134 (2)

Βάλτε την όπως εμείς η ακολουθήστε την δική σας φαντασία.

0402201527139 (2)

Στήστε τις φιγούρες σας .. και τοποθετήστε τα δενδράκια.

0402201527148 (2)

Χαρούμενα γενέθλια!!!

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON